26 / 04 / 2024

Aydın Söke'ye yeni AVM geliyor!

Aydın Söke'ye yeni AVM geliyor!

Söke’de çayüstü dükkanlarına alternatif olarak geliştirilen yeni alışveriş merkezi projesi hayata geçiyor.İlçenin santral garaj arkasında Söke Belediyesi’ne ait alanda yapılacak projenin inşaat çalışmalarına yüklenici firma tarafından başlandı



Söke’de çayüstü dükkanlarına alternatif olarak geliştirilen yeni alışveriş merkezi projesi hayata geçiyor.


İlçenin santral garaj arkasında Söke Belediyesi’ne ait alanda yapılacak projenin inşaat çalışmalarına yüklenici firma tarafından başlandı. Öncelikli olarak belirlenen şartlara uyan ve talepte bulunan çayüstünde yer alan Koyuncuoğlu Pasajı esnaflarına verilecek mekanların yanında, sosyal donatıların yer alacağı alışveriş ve yaşam alanı projesinin Nisan ayında tamamlanması hedefleniyor.

 

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Söke’nin geleceği olarak gördüğümüz Söke Çayı’nın değerlendirilmesi ve Ömer Koyuncuoğlu Pasajının hem yasa gereği hem de Söke’nin geleceği açısından yıkılmasının gerektiğinden dolayı seçimlerden önce taahhüdümüz vardı. Bunun başlangıcı olarak oradaki arkadaşlarımızın da mağdur olmaması adına alternatif bir proje geliştirme gereği duymuştuk. Bu projenin çalışmaları başladı. Alternatif Dükkan Projesi çalışmaları daha önce başlayacaktı ancak rekabet koşullarının oluşmamasından dolayı ilk ihale iptal edildi. İkinci ihale sonrası yüklenici firma çalışmalarına başladı. Projenin teslim tarihi Nisan başı ancak daha önce biteceğini düşünüyorum. Söke yeni bir alışveriş ve yaşam alanı kazanacak. Belirlenen şartlar içinde Koyucuoğlu Pasajındaki esnaflarımız başta olmak üzere mekanlarımızı talep edenlere vermeyi düşünüyoruz. Hatırı sayılır bir talep var. Pazaryerine yakınlığı, yeni yerleşim ve nüfusun artıyor olması nedeniyle cazip bir yer. Söke güzel bir alan kazanacak. Amacımız Söke’yi geliştirmek, layık olduğu seviyeye çıkarmak” dedi.

 

Başkan Toyran tahliyelerin hızla devam ettiğini belirterek; “Çayüstü dükkanlardan (Koyuncuğlu Pasajı) 30 üzerinde mekan tahliye edildi. Anahtarı teslim edilmemiş mekanlar var bunlarda tahliye edilecek. Çayüstü dükkanlarında peyderpey yıkıma geçip, kısa zamanda yıkımı başlatacağız” dedi. 


Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön