16 / 04 / 2024

Aydın'da konut satışları düştü!

Aydın'da konut satışları düştü!

Aydın ve ilçelerinde konut satışları azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aydın ve ilçelerinde konut satışlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 2.4 oranında düştüğü açıkladı. 



TÜİK tarafından açıklanan 2018 yılı Aralık ayı Konut Satış İstatistikleri, vatandaşların banka kredisinden uzak durduğunu ortaya koydu. 

Ses Gazetesi'nde yer alan habere göre TÜİK verilerine göre Aydın’da ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,1 oranında azalış göstererek yüzde 58 olarak kaydedildi. 

Aynı dönemde Türkiye genelinde ise 7 bin 148 konut ipotekli satış sonucunda el değiştirdi. Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 5,2 olurken, bu oran Aydın ili için yüzde 5,3 olarak gerçekleşti. TÜİK’e göre Aydın’da konut satışlarındaki azalma ise yüzde 2.4 oldu.

Kuşadası’nda emlakçılar son yıllarda yaşanan en durgun sezon olduğunu, satışların yüzde 80 oranında düştüğünü ifade etti. TÜİK rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kuşadası Emlak Müşavirleri Derneği (KUŞEMDER) Başkanı Müslüm Yıldırım, durgunluğun nedeninin bankalar olduğunu öne sürdü. Emlak Müşaviri Aydın Tapan da Avrupa ülkelerinden gelenlerin konut ve yazlıklarını satarak ülkelerine dönmelerinden sonra hareketlenen Ortadoğu ülkesi taleplerinin bir anda kesildiğini ifade etti. 
 


Geri Dön