20 / 04 / 2024

Aydın'daki bazı okulların elektrikleri kesildi!

Aydın'daki bazı okulların elektrikleri kesildi!

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, borcundan dolayı bazı okulların elektriklerinin kesilmesini doğru bulmadığını belirtti



AYDEM Elektrik Dağıtım AŞ tarafından Söke ilçesindeki bazı okulların ardından, uyarılara rağmen faturalarını ödemediği gerekçesiyle Efeler Lisesi, Aydın Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, 80. Yıl Anadolu Lisesi, Aydın Fen Lisesi ve Kız Meslek Lisesinin de elektrikleri kesildi.

Bu okullardan bazılarının faturalarını bugün ödediği ve kesintiye son verildiği bildirildi.

Vali Coş, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, okulların elektriğinin kesilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Kurumlar arası diyaloğun burada öne çıkması gerektiğini belirten Coş, şöyle konuştu:

"Elektrik kesintilerinden sonra AYDEM ile yaptığımız görüşmede, yapılan işin doğru olmadığını kendilerine söyledim. AYDEM yetkilileri de kendilerince haklı. Okullara ödenek geldiği halde bunun başka yerlerde kullanıldığını söylediler. Valilik olarak araştırmaya başladık. Özellikle okul, hastane, güvenlik birimleri ve camilerimizin elektriklerinin kesilmesi, vatandaşlarımızın bu yerlerden istifade etmesine engel olur. Özellikle de okullarımız karanlıkta bırakılmamalı. Valilik olarak bu kurumlarımızda eksiklik varsa onu araştıracağız."

AYDEM YETKİLİLERİ

AYDEM AŞ Aydın İl Müdürü Bülent Yüksel, tüm uyarılara rağmen kendilerine ödeme yapılmadığını belirtti. İl genelinde birçok okul ve resmi kurumun elektrik borcunun bulunduğunu bildiren Yüksel, şöyle konuştu:

"Özellikle okullarımızın, hastanelerimizin ve güvenlik birimlerimizin elektriklerini kesmemekte özen gösteriyoruz. Fakat AYDEM olarak elektriği peşin satın alıyoruz. Borcunu ödemek isteyen kurumlarımıza elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Borçlarının tamamı olmasa bile bir kısmını yatırdıklarında kesinti yapmayız."

Yüksel, Aydın'da 852 ilköğretim okulu ve lisenin 116 bin 571 TL, Milli Eğitim Müdürlüklerine ait 13 binanın 4 bin 337 TL ve Adnan Menderes Üniversitesine bağlı 107 kurumun da 45 bin 804 TL borcu olduğunu kaydetti.
AA


Geri Dön