18 / 04 / 2024

Aydınlı Grup'tan FETÖ soruşturmasına dair açıklama!

Aydınlı Grup'tan FETÖ soruşturmasına dair açıklama!

Aydınlı Grup, FETÖ operasyonlarıyla ilgili şirkette yapılan aramalar ve bazı yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı...



Aydınlı Grup, FETÖ operasyonlarıyla ilgili şirkette yapılan aramalar ve bazı yayın organlarında yer alan haberlere dair açıklama yaptı...


Aydınlı Grup'tan operasyon açıklaması;


18 Ağustos 2016 tarihinde TUSKON soruşturması kapsamında bilgimize başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Birimi’nin şirketimizde yaptığı aramanın ardından şirketimiz ile İlgili olarak sosyal medyada ve basında yer alan bazı haberlerin gerçekleri yansıtmadığı hakkında birinci kaynak öterek sizleri bilgilendirmek isterim.


Şirketimizde başlatılan arama sırasında Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı ile birlikte şirkete gelerek emniyet yetkililerine yardımcı olup, ihtiyaçlar olan her türlü bilgi ve belgeyi kendilerine sağlayıp, yetkililerin görevlerini en doğru şekilde yerine getirmesi için tüm çalışanlarımız ile her türlü kolaylığı üstlenmiş bulunmaktayız. Yapılan detaylı aramanın ardından oğlum ile birlikte bilgimize başvurmak üzere Savcılık talimatı ile Emniyet'e götürüldük.


20 Ağustos 2016 itibari ile ifade sürecini tamamlanarak işime ve evime döndüm. Bazı basın organlarında çıkan haberlerin aksine herhangi bir varlığımıza el konulmuş değildir. Aydınlı Grup olarak tüm idari kadromuz, mağaralarımız, yurt içi ve yurt dışı operasyonlarımız ve 3800'ü aşan çalışanlarımızla görevimizin başında ülkemiz için üretmeye devam etmekteyiz.


Bu süreçte, Oğlum Ömer Faruk Kavurmacı hakkında basında yer alan, FETÖ yapılanmasının bir kuruluşu olduğu ortaya çıkan TUSKON'un 1 Mart 2014 tarihli Genel Kurul toplantısında 'Cumhurbaşkanı tehdit edilirken o da alkışlıyordu'' yönündeki haberlerin doğru olmadığını, FETÖ üyesi Rıza Meral'in konuşmasını 'Çılgınlar gibi alkışlamadığı’nı toplantıdaki diğer İş adamlarının aksine Ömer Faruk Kavurmacı’nın özellikle ayağa kakmayarak ve alkışlamayarak tepkisini ortaya koyduğunu ve bu haberlerin uzantısında yer alan videolarda da bu tepkinin açıkça TV görüntüleri 01:13. dakika görüldüğünü  belirtmek isterim.


Şirketimizde yapılan aramanın ardından basında yer alan "Ömer Faruk Kavurmacı'nın ofisinden ''Gülen'in kitapları çıktı'' ve benzeri farklı haberler içerisinde geçen kitap ve plaket de Sayın Ömer Faruk Kavurmacı'nın ofisinde ya da evinde bulunmamıştır. Söz konusu materyaller bir şirket çalışanının odasındaki kişisel dolabından çıkmıştır. Durum, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Birimi tarafından yapılan adli arama sonucu tutanakda belgelenmiştir. Söz konusu yayınların ve plaketin sahibide gözaltına alınmış ve şirketimizle ilişiği kesilmiştir.


Bilmenizi isterim ki, Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyet için çalışamaya devam eden Aydınlı Grup, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de barış ve huzurumuzu yok etmeye dönük hain düşüncelere ve kötüniyetlere sahip FFTÖ/pdy ve benzeri gruplara karşı her zaman demokrasinin, hukukun, ülkemizin, milletimizin seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin yanında yer alacaktır.




Mustafa Şevki Kavurmacı


Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Üyesi



Mustafa Şevki Kavurmacı serbest bırakıldı!


Aydınlı Grup ve Eroğlu Holding'e FETÖ operasyonu!




Geri Dön