29 / 03 / 2024

Ayhan Kaymaz: Havalimanı Ordu için bir nimet!

Ayhan Kaymaz: Havalimanı Ordu için bir nimet!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin,, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı büyük oranda tamamlanan havalimanının, Ordu ve Giresun yöresine ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm alanında önemli canlılık getireceğini söyledi.



İki kentte de uzun yıllardır bunun hayalinin kurulduğunu dile getiren Şahin, havalimanıyla yörede özellikle ekonomik anlamda hızlı adımlar atılacağına inandıklarını anlattı. Bu sayede bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamlarının kafalarında soru işaretleri kalmayacağını ifade eden Şahin, "İş dünyası artık gönül rahatlığıyla Ordu'ya, Giresun'a yatırım yapabilecek" dedi. 


"HAVALİMANI BULUNMAZ BİR NİMET" 

Ordu Genç İş Adamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz da havalimanının özelliği itibarıyla Ordu ve Giresun'un tanıtımına katkı sağlayacağını bildirdi. Her iki kentin sosyo-ekonoınik gelişmişlik düzeyinin hızla artış göstermesini beklediklerini anlatan Kaymaz, havalimanını bu açıdan "bulunmaz bir nimet" olarak gördüklerini söyledi.

 

Kaymaz, iş adamlarının havalimanı fırsatını en iyi şekilde değerlendirmek isteyeceklerini kaydetti. 

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen de havalimanının kendi ilçelerinde faaliyet gösterecek olmasından dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. 


İlçe esnafının açılış tarihini heyecanla beklediğini vurgulayan Şen, "Ordu ve Giresun'un yanı sıra ilçemiz de ayrı bir açılış heyecanı yaşanıyor. Sonuçta Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı Giilyalı ilçemizde faaliyet gösterecek. Dolaysıyla ekonomik alanda beklentilerimiz büyük" diye konuştu. 


"ORDU VE GİRESUN'UN MAKUS TARİHİ KIRILACAK" 

Giresun Ticaret ve M (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise havalimanı ile iki kentte bir çok alanda önemli gelişmelerin olacağını dile getirdi. 

İş dünyası açısından en önemli kavramın "zaman" olduğuna işaret eden Çakırmelikoğlu, iş adamlarının yatırım yapmak istedikleri bölgeye günübirlik gelip gitmek istediklerini söyledi. 

Havalimanının iş adamlarına istedikleri kolaylığı sağlayacağına dikkati çeken Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti: "22 Mayıs'ta Ordu ve Giresun'un makus talihi kırılacaktır. Her iki şehrimiz ekonomik, kültürel, eğitim ve turizm alanlarında hızla gelişecektir. Üniversitelere gelen öğrenci ve öğretim üyesi sayılarında artış olacak olması eğitime önemli katkılar sunacak. Bunun yanında zaten turizm alanında gelen turist sayısının artacağı malumun ilanı olacaktır."Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olma özelliğini taşıyan ve gelecek ay açılması planlanan Ordu-Giresun Havalimanı'nın, bölge ekonomisine büyük canlılıkgetirmesi bekleniyor. 


Ordu Afiş Gazetesi


Geri Dön