28 / 03 / 2024

giresun havalimanı

giresun havalimanı

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin,, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı büyük oranda tamamlanan havalimanının, Ordu ve Giresun yöresine ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm alanında önemli canlılık getireceğini söyledi.

Ordu-Giresun Havalimanı iç mendireğinin yüzde 80'i tamamlandı!

Türkiye'de deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, iç ve dış mendirekleriyle adeta kale gibi korunuyor. Ordu Valisi Çiftçi: Bu mendirekler tabanda 50-60 metreye kadar inmekte." dedi...

Ordu-Giresun Havalimanı'nın üst yapı ihalesi 2013'ün sonunda!

Üst yapı çalışmaları ihalesinin 2013 yılının sonunda yapılacağı Ordu-Giresun Havalimanı'nın alt yapı çalışmaları için 120 bin 689 bin TL harcanması planlanıyor...

Ordu-Giresun Havalimanı'nın yüzde 20'si tamamlandı!

Ordu-Giresun Havalimanı, Türkiye'nin ilk denize kurulacak havalimanı olma özelliğini taşıyor. Havalimanının yüzde 20'si tamamlandı...

Ordu-Giresun Havaalanı'nda dolgu çalışması başladı!

Denize dolgu yöntemiyle yapılan Avrupa’da tek, dünyada üçüncü olma özelliğine sahip Ordu-Giresun Havalimanının doğu kısmının deniz ve kara arasındaki boşluğun doldurulma çalışmalarına başlandı.

Ordu-Giresun Havalimanı Gülyalı'nın kaderini değiştirdi!

Ordu Gülyalı ilçesinin kaderini değiştiren Ordu-Giresun Havalimanı bölgedeki gayrimenkullerin fiyatlarını da artırdı.

Ordu-Giresun Havalimanının prestiji artıyor!

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve denize dolgu yöntemiyle inşa edilerek Avrupa’da 1. dünyada 3. olan Ordu-Giresun Havalimanı ise açıldığı tarihten bu yana 1.5 yıl içerisinde 1 milyon yolcuyu aştı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın sahası büyütülecek!

Ordu-Giresun Havalimanı'nın kullanım sahası, çevre düzenlemeleri kapsamında denizin bir bölümünün daha doldurulmasıyla genişletilecek.

Ordu-Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Tamamı Türk mühendislerinin eseri olan, dünyanın üçüncü ve Türkiye'nin ilk denize dolgu Ordu-Giresun Havalimanıyla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Ordu Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bu havalimanı dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise ilk denize dolgu havalimanı. Tamamı Türk mühendislerin eseri olan havalimanımızla ne kadar gurur duysak az." dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı çevresinde mania planı uygulanacak!

Gülyalı Belediye Başkanı Şen, "Mania planına uygun olarak yapılaşmaya izin verilecek. Bundan sonra havalimanı çevresinde gelişigüzel yapılaşma olmayacak." dedi.

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.

Ordu-Giresun Havalimanı gayrimenkul fiyatlarını artırdı!

Günyalı Belediye Başkanı Şen, "Havalimanının ilçemizde hizmete girmesiyle o günden bugüne arsa ve emlak fiyatları her geçen gün artıyor" diye konuştu.

Nurettin Canikli, Giresun Gümrük Müdürlüğü binasının inşaatını inceledi!

Ankara'daki Bakanlar Kurulu'nun ardından uçakla geldiği Ordu-Giresun Havalimanı'ndan Giresun şehir merkezine giden Canikli, burada yapımına devam edilen, Giresun Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatında incelemede bulundu.

Ordu-Giresun Havalimanı, Gülyalı'da arsa fiyatlarını artırdı!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bulunduğu Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları adeta patladı.

Ordu Havalimanı taş ocağı, katı atık depolama tesisi olacak!

Çöp sorununa büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Giresun Havalimanı taş ocağını, katı atık depolama tesisi olarak kullanmaya hazırlanıyor.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın taş ocağına çöp tesisi kurulacak!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın dolgusu için taş çıkarılan ocağa çöp tesisi kurulacağı bildirildi

giresun havalimanı Haberi

giresun havalimanı

İki kentte de uzun yıllardır bunun hayalinin kurulduğunu dile getiren Şahin, havalimanıyla yörede özellikle ekonomik anlamda hızlı adımlar atılacağına inandıklarını anlattı. Bu sayede bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamlarının kafalarında soru işaretleri kalmayacağını ifade eden Şahin, "İş dünyası artık gönül rahatlığıyla Ordu'ya, Giresun'a yatırım yapabilecek" dedi. 


"HAVALİMANI BULUNMAZ BİR NİMET" 

Ordu Genç İş Adamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz da havalimanının özelliği itibarıyla Ordu ve Giresun'un tanıtımına katkı sağlayacağını bildirdi. Her iki kentin sosyo-ekonoınik gelişmişlik düzeyinin hızla artış göstermesini beklediklerini anlatan Kaymaz, havalimanını bu açıdan "bulunmaz bir nimet" olarak gördüklerini söyledi.

Kaymaz, iş adamlarının havalimanı fırsatını en iyi şekilde değerlendirmek isteyeceklerini kaydetti. 

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen de havalimanının kendi ilçelerinde faaliyet gösterecek olmasından dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. 


İlçe esnafının açılış...