19 / 04 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı iç mendireğinin yüzde 80'i tamamlandı!

Ordu-Giresun Havalimanı iç mendireğinin yüzde 80'i tamamlandı!

Türkiye'de deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, iç ve dış mendirekleriyle adeta kale gibi korunuyor. Ordu Valisi Çiftçi: Bu mendirekler tabanda 50-60 metreye kadar inmekte." dedi...



Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, iç ve dış mendirekleriyle adeta kale gibi korunuyor. 


Yapımına 2011 yılında başlanan ve Türkiye'de deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanında inşaat çalışmaları hızla sürüyor.  Ekiplerin gece gündüz çalıştığı havalimanı inşaatında altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken üstyapı çalışmaları devam ediyor. 


Proje kapsamında havalimanını dalgalardan koruyacak iç ve dış mendireklerin genişliği, uzunluğu ve yüksekliği dikkati çekiyor. Yapılan koruyucu mendirekler sayesinde havalimanı daha güvenli hale getirildi. 


Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu ve Giresun illerinin ortak hayalinin gerçekleşmesine kısa süre kaldığını belirtti. 


Deniz üzerine kurulan havalimanı inşaatında çalışmaların gece gündüz sürdüğünü ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:


"Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ve Giresun illerimizin değil Türkiye'mizin bir prestij projesidir. Dünyada nadir yerlerde olan, ülkemizde de denizin içerisine ilk defa yapılan bir mühendislik harikasıdır. Hem Ordulu hem de Giresunlu vatandaşlarımız bu projenin tamamlanmasını dört gözle bekliyor. İnanıyorum ki en kısa sürede bitecektir. Dış mendirek, iç mendirek ve uçak pistinin alanlarıyla ilgili büyük bir aşamaya gelindi. Koruyucu dış mendirek yüzde 100 tamamlandı. Bu mendireğin uzunluğu toplamda 4,5 kilometre."


- "En kötü, olumsuz hava şartlarında dahi en iyi şekilde korunacaktır"


İç mendireğin de yüzde 80'lik kısmının tamamlandığına değinen Çiftçi, şunları kaydetti:


"Bu mendirekler tabanda 50-60 metreye kadar inmekte. Yüksekliği 12 ile 14, genişliği ise yer yer 30-40 metreyi aşmakta. Kısacası bu mendirekler devasa büyüklükte taşlardan oluşmuş bir kaleyi andırıyor. Karadeniz'in dalga boyu yaklaşık 8 metre. Yapılan koruyucu dış mendireğin yüksekliği ise 12 ile 14 metre arasında değişmekte. Yani burasını bir kale duvarı gibi de düşünebiliriz. Burası adeta devasa bir duvarı andırıyor. İnşallah havalimanı en kötü, olumsuz hava şartlarında dahi en iyi şekilde korunacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."


Vali Çiftçi, hava şartları açısından bir sorun olmadığı sürece bu yıl içerisinde projenin tamamlanarak havalimanının hizmete açılacağını sözlerine ekledi. 


AA


Geri Dön