27 / 04 / 2024

Ayrı ev olmaması boşanma nedeni sayılıyor!

Ayrı ev olmaması boşanma nedeni sayılıyor!

Yargıtay 2010 yılında vermiş olduğu kararla bağımsız ortak konut seçiminden kaçınarak eşini, rızası olmadan kendi anne ve babasıyla oturmaya mecbur bırakan koca 'eşini terk etmiş' sayılıyor.



Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kocam, annesinin de bizimle oturmasını istedi. Bu durum boşanma sebebi sayılır mı?'' sorusunu yanıtladı. 

Benim sorunum aslında birçok evli çift için geçerli. 4 yıllık flört döneminden sonra evlendim. Kocam, annesinin de bizimle oturmasını istedi. Ona da hak veriyorum ama benim hayatım ne olacak? İnanın boşanmayı düşünüyorum. Bu durum boşanma sebebi sayılır mı? 

Maalesef zor bir durum. Evlilik birliği içinde aslolan çiftlerin aile konutu içinde yaşamalarıdır. Yargıtay 2010 yılında vermiş olduğu kararla bağımsız ortak konut seçiminden kaçınarak eşini, rızası olmadan kendi anne ve babasıyla oturmaya mecbur bırakan kocanın, 'eşini terk etmiş' sayılması gerektiği yönünde karar düzenlemiştir. Kısaca eşinizin size ayrı ev sağlamaması rızanız olmaksızın ailesiyle birlikte oturmaya zorlaması boşanma nedenidir.


Geri Dön