19 / 04 / 2024

Ayvalık Tabiat Parkı ihaleye çıkıyor!

 Ayvalık Tabiat Parkı ihaleye çıkıyor!

Balıkesir’de Ayvalık Tabiat Parkı 20 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ihaleyi 11 Şubat’ta gerçekleştirecek.



Balıkesir’de Ayvalık Tabiat Parkı 20 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkıyor. Ayvalık Tabiat Platformu kiralanacak alanlarda mescit, kafeterya, restoran, gibi yapıların bulunduğu açıkladı.

Birgün Gazetesi’nde yer alan habere göre; Tarım ve Orman Bakanlığı ihaleyi 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek.  Yayımlanan ihale ilanında Ayvalık Tabiat Parkı sınırları içerisindeki iki bölgede bulunan ‘günübirlik kullanım alanı, günübirlik kullanım alanına ait kapı girişi ve büfe işletmeciliği işi’ için 20 yıllık kiralama ihalesi  yapılacağı açıklandı.

Doğal güzelliğiyle bilinen Ortunç Koyu’nun da içinde bulunduğu alanın kiralanma ihalesine Ayvalık Tabiat Platformu tepki gösterdi. Ayvalık Tabiat Platformu tarafından yapılan açıklamada “Tabiat Parkı’nın korunacağı ve kaynak değerleri ile birlikte gelecek nesillere aktarılacağı belirtiliyor. Oysa bölgeyle ilgili planlamada özel sektöre kiralanacak alanlarda mescit, kafeterya, restoran, tuvalet gibi yapıların inşa edileceği ve sahillere giriş-çıkışların ücret karşılığında yapılacağı açıkça vurgulanıyor” denildi.

Kıyılar halka kapatılmamalı

Hakkıbey Yarımadası’nın da ihaleye açılmasının planlandığı belirtilen açıklamada şu talepler istendi:

-Bu ihalenin bir an önce iptal edilmesini, deniz temizliği ve doğal zenginliğiyle Ayvalık Halkı’nın nefes alabildiği, denize rahatça girebildiği nadir alanlardan biri olan Ortunç Koyu’nun tel örgülerle çevrilmeden, giriş ücreti alınmadan halkın kullanımına bırakılmalı.

-Kıyılarımızın ve ayrılmaz parçası olan doğamızın, hepimizin ortak varlığı olduğu unutulmadan korunmasını ve tüm halkımız tarafından serbestçe kullanılmalı. Koruma gerekçesiyle kıyılar halka kapatılmamalı.

-Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın kirliliğe ve yangın riskine karşı sürekli kontrol edilmesini, uyarıcı, bilgilendirici tabelalarla donatılmal. Bakanlıkça kadro tahsisiyle istihdam edilecek koruma görevlilerinin alanda sürekli kontrol ve koruma görevi yürütmesini istiyoruz.


Geri Dön