20 / 04 / 2024

Azerbaycan’dan Türk müteahhitlere çağrı!

Azerbaycan’dan Türk müteahhitlere çağrı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk müteahhitleri Karabağ’ı yeniden imar etmek için davet etti. Aliyev, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığındaki heyet ile temaslarda bulundu.



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan önderliğinde, iş dünyasının çatı kuruluşlarının başkanlarından meydana gelen heyet, Azerbaycan’da temaslar gerçekleştirdi. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki mevcut ilişkilerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için 1-2 Nisan 2021 tarihlerinde Azerbaycan’da yapılan resmi ziyarete Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren de katıldı.

Azerbaycan’dan Türk müteahhitlere çağrı!

Heyeti kabul eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, görüşmeler yaptığı konuşmada, “Karabağ’ın yıkık alt ve üstyapısının yeniden imarı için Türk müteahhitlere öncelik vereceğiz. Firmalarınızı, yatırımcılarınızı bekliyoruz” dedi. Görüşmede bulunan TMB Başkanı Eren de “Müteahhitlik firmalarımız bölgenin yeniden imarında gerekeni yapamaya hazırdır. Azerbaycanlı firmalarla ortaklık kurmaya da istekliyiz” karşılığını paylaştı.

Azerbaycan’dan Türk müteahhitlere çağrı!

Erdal Eren ziyaret sırasında yapılan resmi görüşmeler ve işadamları ile gerçekleşen yuvarlak masa toplantısında da Türkiye Müteahhitler Birliği olarak, ihtiyaçların yerinde tespiti için Azerbaycan’a en kısa zamanda müteahhitlerden oluşacak bir inceleme ziyareti yapmak, muhatap kuruluş ve firmalarla doğrudan temas edilmesini sağlamak  istediklerini ifade etti.

Azerbaycan’dan Türk müteahhitlere çağrı!

‘Üstümüze düşen görevi layığıyla yerine getiririz’

Azerbaycan ziyareti sonrasında konuşan TMB Başkanı Erdal Eren, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye ve Azerbaycan iki devlet bir millet anlayışıyla hareket etmektedir. Sektörümüz, ülkede bugüne adar yaklaşık 15 milyar dolar büyüklüğünde proje üstlenmiştir. Dağlık Karabağ’da ortaya çıkacak ihtiyaçlar ile yeniden imar çalışmalarında da Türk müteahhitlerin aktif rol üstlenmeleri ve Azerbaycan ekonomisine en iyi şekilde katkıda bulunmaları bu yıl için önceliklerimiz arasında yer alacaktır. Kardeş ülke Azerbaycan için üstümüze düşen her türlü görevi üstleniriz. Bölgede ilk aşamada 27 milyar dolarlık bir yatırım ihtiyacı olduğu ifade edilmektedir. Ülkelerimiz arasındaki yakın ilişkilerin yanı sıra sektörel ortaklıklarımız ve olumlu geçmiş deneyimlerimiz çerçevesinde müteahhitlerimiz Azerbaycan için üstümüze düşen her görevi layığıyla yerine getirecektir. Bu imkanları değerlendirmek üzere en kısa zamanda Azerbaycan’a bir müteahhitlik heyeti gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

Türk müteahhitlerinden yurt dışı atağı!


Geri Dön