26 / 04 / 2024

Azerbaycan RECEXPO Fuarı 22 Kasım'da başlıyor!

Azerbaycan RECEXPO Fuarı 22 Kasım'da başlıyor!

Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı RECEXPO, 22 Kasım'da başlıyor. 24 Kasım'a kadar devam edecek fuar, gayrimenkul sektörünün temsilcilerini bir araya getirecek.



Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı RECEXPO, 22-24 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Atılım Fuarcılık Kurumsal İletişim Koordinatörü Doğan Şahin, Türkiye’den katılımcı firmaları 22-24 Kasım tarihlerinde Azerbaycan’a davet etti.

Yeni Alanya Gazetesi'nde yer alan habere göre Şahin, “Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı RECEXPO , 2015 yılından bu yana toplamda 18 binin üzerinde gayrimenkul sektör yatırımcısı ve profesyoneli ağırladı. Azerbaycan’ın tek uluslararası emlak fuarı RECEXPO ve eş zamanlı düzenlenen konferanslar, gayrimenkul ve inşaat sektörünün yüzünü güldürerek bir çok firmaya projelerini pazarlama, bir çok alıcıya da yeni yatırım ve ev satın alma fırsatı sağlayarak Azerbaycan’da büyük bir ticaret hacmi yaratmıştır. Bakü Expo Center’da her sene Kasım ayında gerçekleşen RECEXPO Gayrimenkul Fuarı, 2017 yılını 6 bin 340 ziyaretçi ile kapatmıştır. Geçmiş dönem katılımcıları Emaar, Damac, Sinpaş Gyo, Ağaoğlu İnşaat, ViaTrans A.Ş.-Meydanbey, Kuzu Grup, EgeYapı Group, Emlak Konut Gyo, Gyoder, Tahincioğlu Gayrimenkul, Özak Gyo, İş Gyo, Baku White City, Abşeron City, Qala Grup, Bakıkhanov Residence, Menzil İnşaatı ve Azinko Holding, gibi birçok önemli firma iddialı projeleri ile 2017’de fuarın gözdesi olmuştu. RECEXPO, Azerbaycan, Türkiye, B.A.E ve Rusya’dan ziyaretçi ve alıcı akınına uğramış, 10 bin metrekarelik alanda, 230 proje ile Azerbaycan ve Türkiye başta olmak üzere 13 ülkeden 92 katılımcı, yatırımcılarla buluşmuşlardı. Fuarın açılışı 13 ülkeden büyükelçilik ve ataşelik düzeyinde diplomat katılımı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanı Kerem Hasanov'un değerli katılımıyla gerçekleştirilmişti. Bu yıl da Azerbaycan Cumhuriyeti Emlak Meseleleri Devlet Komitesinin katkılarıyla, başta Azerbaycan ve Türkiye olmak üzere B.A.E, Katar, İspanya, Birleşik Krallık ve daha birçok ülkeden gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarının ve dev projelerin yer alacağı fuar, yurtiçi ve yurtdışından kurumsal ve bireysel ziyaretçileri ağırlayacak. 22-24 Kasım 2018 tarihleri arasında Bakü Expo Center da düzenlenecek olan RECEXPO, yeni iş bağlantıları kurmak, sektördeki gelişmeleri ve gayrimenkul sektörünün nabzını yakından takip etmek isteyen profesyonellerin katılması gereken bir etkinlik olacak. Son aylarda döviz dalgalanmasının  firmalarımıza etkisini minimize etmek  ve ülkemize döviz kazanımını üst seviye çıkarmak için fuarın fiyatlarında yüzde 30 indirime ek olarak döviz kurunda  sabitlemeye gidilmiştir. Azerbaycanlı yatırımcıların son birkaç yılda ülkemizin sahil şeridinde yatırımlarını büyük oranda arttırdığı bölgede çok net gözlemlenmektedir. En açık örneği Azerbaycan-Bodrum uçak seferlerinin doğrudan başlatılmış olmasıdır. Bu avantajlı durumdan yararlanmak için Ekim ayı son şanstır. Türkiye’den ev alanların vatandaşlık elde etme hakkı 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmüştür. Orta düzey alımlarda bu büyük bir fırsattır” şeklinde konuştu.

Azerbaycan gerçekleştirilecek olan Konut ve Emlak fuarı için Antalya’dan çok önemli konut sektörünün önde gelen firmalarının da katılım göstereceğini söyleyen Şahin, “Gelişmekte olan ülkelerde yıl da yaklaşık 10-12 fuar düzenlemekteyiz. Ülkemiz gayrimenkul sektörünün güçlü isimleri bizlerle birlikte yeni pazarlara ulaşmamızı istemekte. Bizlerde bu doğrultuda yabancı ülkeler ve ülkemiz de konut sahibi olmayı daha çok isteyen ülkelerde fuarlar açmaktayız” açıklamasında bulundu.


Geri Dön