27 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşümde vatandaşın hakkını koruyacağız!

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşümde vatandaşın hakkını koruyacağız!

Karabağlar ilçesindeki 18 mahalle muhtarıyla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Vatandaşın mağdur edildiği yerde biz yokuz” dedi



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar ilçesine bağlı mahallelerin acil sorunlarına çözüm bulmak amacıyla muhtarlarla bir araya geldi. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, çarpık kentleşmenin Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu hatırlatarak, “Biz bunu düzeltmek zorundayız. Bunu yaparken de, herkese adil ve eşit davranacağız; vatandaşımızın hakkını koruyacağız. Ne vatandaşı müteahhite, ne de müteahhiti vatandaşa teslim edeceğiz. İkisinin de muhatabı biz olacağız. İlçe belediyelerimizin gücü belli; o yüzden onlardan proje gerçekleştirilirken vatandaşla iletişim kurulmasında destek isteyeceğiz” dedi. 


Toplantıda Abdi İpekçi, Cennetçeşme, Devrim, Gazi, Günaltay, İhsan Alyanak, Kibar, Özgür, Peker, Sevgi, Umut, Uzundere, Yurtoğlu, Yüzbaşı Şerafettin, Ali Fuat Erden, Yunus Emre, Limontepe ve Selvili mahallelerinin muhtarları hazır bulundu.


“Dedikodulara inanmayın”

Kentsel dönüşümün şart olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, bu konunun özellikle seçim arifesinde istismar edildiğini belirtti. “Vatandaşın mağdur edildiği yerde biz yokuz” diyerek tavrını net olarak ortaya koyan Başkan, muhtarlar aracılığıyla İzmirlilere seslendi. Başkan Kocaoğlu, “Kentsel dönüşümde hakem olup adalet dağıtacağız. 9 senedir iyi niyetle, samimiyetle belediye başkanlığı yapıyoruz. Dedikodulara, benim ağzımdan duymadığınız laflara itibar etmeyin, bunlarla zaman harcamayın” şeklinde konuştu..


Duyarlılık çağrısı

Muhtarların kendisine ilettiği istek ve şikayetleri not alan Başkan Kocaoğlu, bazı konularda da kısa bilgiler verdi. Nüfusu 4 milyonu aşmış bir kentte insanları otobüsle taşıyarak mutlu etmenin mümkün olmadığını ifade eden  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki, memlekette metro 150 yıl geç kalmış. Hiçbir dönemde, bizim dönemimizdeki kadar otobüs alınmadı. Haziran ayına kadar yeni gelecek olan otobüslerimizi de semtlerimize adil şekilde dağıtacağız. Kaçak olarak dökülen molozları kaldırmak için özel ekip kurduk. Ama ekiplerimiz moloz döküm sahaları dışında kaçak olarak dökülen molozları sabah kaldırıyor, akşam yenisi dökülüyor. Kömür satış depolarını da düzenli olarak denetliyoruz ama yine de kaçak kömür kullanımı var. Bu iki konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz.”  Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.


İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön