27 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşümden elde edilecek gelir vatandaşa verilecek!

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşümden elde edilecek gelir vatandaşa verilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin gelişmesinden doğan rantı bölge insanına verecek bir dönüşüm politikası izlediklerini söyledi. Bayraklı Belediye Başkanımızla birlikte kent dönüşümünü gerçekleştireceğiz...



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümden elde edilecek kazancın son kuruşuna kadar bölge insanına verileceğini söyledi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin gelişmesinden doğan rantı bölge insanına verecek bir dönüşüm politikası izlediklerini söyledi. Kent gündemine taşman "ithal aday" söylemlerine de değinen Başkan Kocaoğlu, "Ben İzmirliyim. 45 yıldır İzmir'deyim. Burada iki çocuk büyüttüm, ticaret yaptım. Bütün dostlarım, her şeyim burada" diye konuştu. 


Kocaoğlu, Bayraklı Belediyesi tarafından yapılan "Murat Çobanoğlu Parkı" ile Osmangazi Mahallesi Parkı'nm açılışında konuştu. Kentsel dönüşüm yapılacak bölgede, vatandaşları komşusundan, çarşısından ayırmak istemediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi: "İkinci amacımız, kenti bozmadan, fazla yoğunluk vermeden ama bina maliyetinin haricindeki ekonomik değeri olduğu gibi kuruşuna dokunmadan orada yaşayan insanlarımıza vermektir. 

Yüzde 100'ünü vermektir. Her türlü çalışmamızı yapıp, Bayraklı Belediye Başkanımızla birlikte göğsümüzü siper ederek kent dönüşümünü gerçekleştireceğiz. 


60 senede yokluk içinde kurulan bu kenti, 60 sene sonra bir daha problem olmayacak şekilde yolundan otoparkına, ibadethanelerden kent ormanlarına, büyük parklara dönüştürecek şekilde planlamamızı yapıyoruz. Kent dönüşümüne en çok ihtiyacı olan bölgelerin başında da Bayraklı geliyor. Seçimin verdiği atmosferle her> kes kendine göre 'Biz şöyle, biz böyle yapacağız' diye Bayraklı sakinlerinin kafasını karıştırıyor. Seçimden hemen sonra bu çalışmalarımıza yoğun bir şekilde hız vereceğiz. Vermek zorundayız." Düz lise mezunlarını meslek sahibi yapacak Kent Koleji'nin de açılacağı müjdesini veren Başkan Kocaoğlu, "Şu anda geçici olarak Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı'nda kurulan Kent Koleji'nin ihalesini yaptık. Eski DGM binasında projemizi hayata geçiriyoruz. Burada meslek sahibi olmayan düz lise mezunu gençlerimizin turizm, hizmet sektöründe, sanayide değerlendirilmesini sağlayacağız. Özel sektörle birlikte onlara pratik de yaptırarak sektörde ihtiyaç olan elemanı yetiştirip, nitelikli eleman haline getirip iş bulma olanağını sağlayacağız" dedi. 


Sabah Egeli 


Geri Dön