29 / 03 / 2024

Aziz Kocaoğlu: TCDD ile kader birliği yaptık!

Aziz Kocaoğlu: TCDD ile kader birliği yaptık!

Torbalı köylerini ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, İZBAN’daki ortakları Devlet Demiryolları’na sahip çıktı: Memlekete hizmet etmek için kader birliği yapmışız. Bunda 'sen yapıyorsun' 'ben yapıyorum' olmaz, dedi.



Torbalı köylerini ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, İZBAN’daki ortakları Devlet Demiryolları’na sahip çıktı: “Memlekete hizmet etmek için kader birliği yapmışız. Bunda 'sen yapıyorsun' 'ben yapıyorum' olmaz. Torbalı hattında Büyükşehir’in taahhüt ettiği bütün işler bitmiştir. TCDD de bitirmek üzere yoğun çaba gösteriyor. İkimiz de iyi niyetliyiz ve yaklaşık 10 senedir ortak iş yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük ulaşım projesini hayata geçirdik. Bu bir eser, bir hizmet. Siyasi bir söyleme gerek yok. Zaten dedikodu yapmak, çamur atmak, aleyhinde konuşmak siyaset de değildir”. 


Proje çalışmaları nedeniyle bir süre ara verdiği köy ziyaretlerine yeniden başlayan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca’dan sonra Torbalı'nın mahalle olan köylerine giderek vatandaşlarla buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İZSU Genel Müdürü Güven Ağar, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Sıla İlgi Akkaş ve Halil Kabasal ile Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur’un da eşlik ettiği Başkan Aziz Kocaoğlu, Taşkesik, Aslanlar, Yoğurtçular, Demirci ve Yeşilköy'de muhtarlar ve vatandaşlarla sohbet toplantıları düzenledi. 


Taşkesik'te meydan üstünün örtülmesi talebi üzerine köyde kısa bir gezinti yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, Yoğurtçular’da ise okul kenarına yapılması istenen istinat duvarı için incelemelerde bulundu.


Her köyün ortak gündemi ise Köy Tüzel Kişiliği mallarının geleceği ile ilgili kaygılar oldu. Yasa ile köy statüsünden çıkarılarak mahalleye dönüştürülmeleri nedeniyle sahip oldukları varlıkların ellerinden alınacağı endişesini yaşayan vatandaşlar, Başkan Kocaoğlu'nun açıklamaları ile rahatladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, köy tüzel kişiliği mallarının eskiden olduğu gibi yine aynı şekilde kullanılması yönünde çalıştıklarını ve bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, tüm köylere kooperatifleşme çağrısı yaptı.


10 yıllık ortağımız

Aslanlar mahallesinde bir vatandaşın, “İZBAN hattının Torbalı bölümünün ne zaman hizmete gireceğini öğrenmek için Torbalı Belediyesi'ne gittik ve orada ‘Bunu bize değil Büyükşehir’e soracaksınız’ cevabını aldık” sözleri üzerine konuşan Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi: 

“Bu projeyi Devlet Demiryolları ile Büyükşehir Belediyesi ortak yapıyor. Bir iş bölümü yaptık. İZBAN hattının şu anda hizmette olan 80 kilometrelik bölümünü de ortak yaptık. Paranın çoğunu biz harcadık, onlar da hattı verdiler. Memlekete hizmet etmek için ortak yola çıkmışız. Kader birliği yapmışız. Bunda 'sen yapıyorsun' 'ben yapıyorum' olmaz. Yapılırsa da, zaten amacına ulaşmaz. Benden de gecikse, Devlet Demiryolları’ndan da gecikse başımın üstünde yeri var. Kimse kimseye kem gözle bakmayacak, eleştirmeyecek. TCDD de geç kalsa, ben onları eleştirmeyeceğim. Torbalı hattında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin taahhüt ettiği bütün işler bitmiştir. Devlet Demiryolları da bitirmek üzere yoğun çaba göstermektedir. İkimiz de iyi niyetliyiz ve yaklaşık 10 senedir ortak iş yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük ulaşım projesini hayata geçirdik. Biz Selçuk'a gidecek iki tane istasyonun ihalesine çıktık. Alt- üst geçitlerin de ihalesine çıkıyoruz. İlçe belediyesinin ne Büyükşehir Belediyesi'ne ne de TCDD'ye laf söylemeye hakkı yok. Bu iş ilçe belediyesinin 50 yıllık projelerini aşar. Ben göreve geldiğimden bu yana bu hat üzerinde 1 milyar liranın üzerinde para harcandı. Hat ortaya çıktı. Bunun bir kısmını TCDD, bir kısmını biz harcadık. Bu bir eser, bir hizmet. Siyasi bir söyleme gerek yok. Zaten dedikodu yapmak, çamur atmak, aleyhinde konuşmak siyaset de değildir”.

İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön