19 / 04 / 2024

Aziz ve Mehmet Torun'un serveti 450'şer milyon dolar!

Aziz ve Mehmet Torun'un serveti 450'şer milyon dolar!

Asıl işi gıda toptancılığı olan Torun kardeşler, iş alanlarını gayrimenkul ile genişletmeyi başardılar



Piyasa değeri 598,5 milyon dolar (15 Şubat itibariyle) olan Torunlar GYO'nun portföyündeki en değerli varlıklardan biri, 2006'da TMSF'den 46,5 milyon dolara satın alınan ve eskiden Uzanlar'a ait olan arsa. Burada 40 kattan oluşacak ve yaklaşık 92 bin 899 metrekare inşaat alanına sahip Torun Tower'ı 2013'te bitirmeyi hedefliyor.

Asıl işi gıda toptancılığı olan Torun kardeşler, iş alanlarını gayrimenkul ile genişletmeyi başardılar. Ancak bu iki sektörün dışına taşma gayretleri devam ediyor. Nisan 2011'de teklif verdikleri İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ihalesini, Tepe-Akfen-Souter-Sera Gayrimenkul Yatırım konsorsiyumu kazandı. Kasım 2011'de Torunlar'ın 13'üncü turda çekildiği 10 şeker fabrikasının ihalesi de, Ak-Can Şeker'de kaldı. Şeker fabrikalarına ilgileri devam ediyor (Bundan sonran ihalelere Kütahya Şeker'deki ortakları Kiler grubu ile katılmaları sürpriz olmayacak). Son olarak Ocak 2012'de TMSF'nin Kumaş (Kütahya Manyezit İşletmeleri) ihalesinde 150 milyon dolar dolar teklif verdiler ancak kazanamadılar.

Torunlar, enerji sektöründe de yatırım arayışını sürdürüyor. Yeni kurulan Koz Gaz isimli şirketle doğalgaz çevrim santrali yatırımı yapacakları söyleniyor.

Forbes
 


Geri Dön