19 / 04 / 2024

Aziz Yıldırım: İstediğiniz yere ev yapamazsınız!

Aziz Yıldırım: İstediğiniz yere ev yapamazsınız!

AFYONKARAHİSAR Valiliği tarafından Üçüncü Halk Günü Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Erhan Günay ve vatandaşlar katıldı. Toplantıyı yöneten Vali Yardımcısı Erhan Günay, vatandaşların sıkıntılarını, şikayet ve önerilerini dinleyerek tek tek not aldı.



Toplantıya gelen misafirleri dolayısıyla sonradan katılan Vali Aziz Yıldırım, toplantıya katılan vatandaşlara teşekkür etti. İscehisar'ın Şeydiler Beldesinde yaşanan İmar sıkıntısını dile getiren vatandaşlar, Vali Aziz Yıldırım'dan yardım istediler. İscehisar İlçesine bağlı Şeydiler Beldesine Yüksek Hızlı Tren Hattının yapılmasından dolayı devletin vatandaşa parasını ödediğini ve malın karşılığını verdiğini belirten Yıldırım, "Ondan sonrasına devlet karışmaz" dedi. Yola çıkan arsaların imara açılmayacağını belirten Vali Aziz Yıldırım, "Çünkü orası birinci sınıf tarım arazisi, onların açılması mümkün değil, 55-56 kişi var arka kısmına kadar herkes isteyecek. Başka yerde var. Tarımı korumak mecburiyetindeyiz" diye konuştu. 


İmar yapamazlar 

"Belediyelerin sadece kendi başına imarda tutması yetmiyor" diyen Vali Yıldırım, "Oralar belediyenin imar yapmaması gereken yerlerdir. Çünkü birinci sınıf tarım arazileri, mera arazileri, tarım arazilerine kendi başlarına imar yapamazlar. Ne zaman yapabilir imarı? Kime aitse, örneğin ormansa ormandan izin alacak. Hâzineye aitse hâzineden izin alacak. Mera ve tarım arazisi ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından izin alacak. Bunların toplamdaki izinlerin ardından Başbakanlıktan izin çıkar. Bunu aldıktan sonra imar planı yapabilirler. Bunların hiçbiri yapılmadan İmarda var veya yok tartışması oluyor" dedi. Bir vatandaşın orada imar yolu var demesi üzerine Vali Aziz Yıldırım, "Siz sadece orada yol gördüğünüz için imar yolu var zannediyorsunuz. Ama izni alınmamış, oradaki yol geçmemesi lazımdır" dedi. Bunun üzerine vatandaş, "Karayolları buraya alt geçit koymuş" dedi. Vali Yıldırım ise, "Karayolların altgeçit koymasının sebebi, vatandaş bir taraftan bir tarafa geçebilsin diye. Yoksa imar yolu diye bir şey yok. Çünkü kimsenin imar yapma hakkı yok orada. İmar yapma hakkı sadece kendilerine açılmış yerde olur belediyelerin. Onun dışında imar yapamazlar. Yapsalar da kağıt üzerinde kalır, kimse izin vermez. Peki imar yaptılar da neden izin verilmiyor. Yaylabağı'nda da var aynı problem. Onlarda yapmış imar hala duruyor." 


"Devletten aldınız parayı" 

Vatandaşların devletten aldığı parayı başka bir yerde kullandığını ifade eden Vali Yıldırım, "Oradaki tarlanın üzerine imar açılsın ev yapalım diyorsunuz. Devlette ona müsaade etmez. Şuanda edilmiyor, onu bilesiniz. Orası o hali ile olmaz. Siz her istediğiniz yere her zaman ev yapılmaz. Herşeyin bir usulü var, kuralı var. Ona uygun yapmak zorundasın. Size müsaade edilen yerde arsada niteliği taşıyan yerde ev yapabilirsiniz. Aksi halde yapamazsınız. Her isteyen, her istediği yerde ev yapabilir mi? Böyle bir şey olamaz. Orası senin tarlan, senin tarlanı senin elinden kimse almıyor. Ama senin elinden kimse alınıyor. Ama senin oraya ev yapmana müsaade edilmiyor. Bunun bir kuralı var" dedi. 


Afyon Odak


Geri Dön