25 / 04 / 2024

Aziz Yıldırım'dan Kenan Evren Lisesi arazisi açıklaması!

Aziz Yıldırım'dan Kenan Evren Lisesi arazisi açıklaması!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile devri konusunda sorun yaşadıkları Kenan Evren Lisesi arazisi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.



Önceki gün Bakan Nabi Avcı ile Ankara'da yaptıkları görüşmenin detaylarını açıklayan Yıldırım, hak arayışlarını gerekirse yargıya taşıyacaklarını ilan etti.


"Kenan Evren Lisesi arazisi bize verilmeyecek, 49 yıl kiralanacaktı. Buraya bir işletme kurup, her yıl brüt gelirin yüzde 25’ini devlete verecektik”


*“Bir yıl randevu istedik. Başbakan’a mektup yazınca, Bakan bizi çağırdı. ‘Protokolü tanımam. Sizi mahkemeye verip hiçbir şey vermeden de atarız’ dedi”


* “Bakan, ‘17 milyon lira verelim çıkın’ diyor. Bu bizim hesabımıza uymuyor. 98 milyon lira harcadık. Fenerbahçe siyaset üstüdür. Gerekirse mahkemeye de gideceğiz”


‘DEĞERi 17 MiLYON LiRAYDI’

Kurmaylarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Yıldırım 2011 yılında devletle arazi için bir protokol yaptıklarını ve bu protokol gereği üzerlerine düşenleri yerine getirdiklerini belirtti. Buna karşın devletin gereken adımları atmadığını ifade ederek “Yaptığımız protokol gereği 100 milyon liraya yakın para harcadık. 3 okul bir spor salonu teslim edildi. Yanlış da bilinen bir şey var. Kenan Evren Lisesi arazisi bize verilmeyecek; 49 yıllığına kiralanacak, MEB de protokol gereği burada eğitim vermeye son verecekti. Sonra Maliye ile yaptığımız anlaşma devreye girecekti. O da şudur: 2003'te arazinin değeri 17 milyon 834 bin lira olarak belirlenmişti. Yapacağımız okulların değeri o dönem 8 milyon liraydı. Biz buraya otel veya bir işletme kurup ayrıca brüt gelirin her yıl yüzde 25'ini devlete kira olarak ödeyecektik. Ayrıca yüzde 1 de bir kira daha ödeyecektik” dedi.


‘ASLINDA AKILLICA DEĞiL’

“Bakıldığında bugünkü şartlara göre akıllıca bir iş değil. Amacımız stadı alıp orayla birleştirmek ve bir yandan da o dönem gündemde olan olimpiyatlarda bir kompleks olarak kullanıldırabilmekti. Sayın Bakan'a gittik. Öncesinde bir yıldır randevu alamıyorduk. Başbakan'a ben mektup yazdım sonra bakan bizi çağırdı. Gerçi kendisi ben randevu verdim dedi ama neyse! Bakan bize 3 şey söyledi:


*‘Size 17 milyon lirayı verelim vazgeçin. Zaten bir konferans salonu varmış onu yapmamışsınız.’


*‘Ben protokolü tanımam. Zaten konferans salonunu yapmadınız. Sizi mahkemeye verip hiçbir şey vermeden atarız.’


* ‘345 milyon lira verin, arsayı alın’ dedi.”


‘DEVLETTE SÜREKLiLiK ESASTIR’

“Bir kere 17 milyon lira bizim hesabımıza uymuyor. Çünkü biz o günden bu yana hep bankalardan borç çektik. 98 milyon lirayı geçiyor masrafımız. Muhalefetin Fenerbahçe'ye rant mı sağlıyorsunuz diye önerge verdiğini söylüyorlar. Bu protokolün kendi dönemlerinde yapılmadığını belirtiyorlar. Halbuki devlette süreklilik esastır. Zaten 2002'deki protokolden sonra 2006'da da Hüseyin Çelik'in imzaladığı, revize edilen bir protokol var. Hukuki çalışmalarımızı yapıyoruz. Gerekirse mahkemeye gideceğiz. Fenerbahçe siyaset üstüdür.”


ŞAHİN'DEN 'DEPREM' ETKİLİ İDDİA

Toplantıda Asbaşkan Turhan Şahin de söz aldı. Sarı-Lacivertli idareci Kenan Evren Lisesi hakkında deprem raporları olduğunu iddia ederek “Araştırdık, devletin kendi çıkardığı raporlar var. Bu okulun depremde yıkılma riski çok yüksek. Acaba sırf araziyi bize vermemek için mi binlerce gencin hayatını burada eğitim vermeye devam ederek hiçe sayıyorlar” dedi.


Bugün / Ufuk Tuncaelli


Geri Dön