18 / 04 / 2024

Bab 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı!

Bab 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı!

Türkiye tarafından DEAŞ'tan temizlenen Bab ilçesinde kurulacak organize sanayi bölgesi için ilk adım atıldı...



Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ'tan temizlenen Bab ilçesinde Türkiye tarafından kurulacak organize sanayi bölgesi için ilk adım atıldı.

 

Bab 1. Organize Sanayi Bölgesi, 561 bin metrekarelik geniş bir arazi üzerine kurulacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Teme atma töreninde Gaziantep Vali yardımcıları Şenol Esmer ve Cengiz Ayhan da hazır bulundu. 

 

Bab Yerel Meclis Başkanı Cemal Ahmet Osman, "Organize sanayi bölgesi projesi, bölgenin ekonomisi ve geleceğine dair önemli bir projedir. Proje kapsamında iş olanakları ve çalışanların geliri artacak." dedi. 

 

Osman, sanayi bölgesinde her türlü hizmet ve altyapının hazır olacağını ifade ederek, Osman, "Kanalizasyon ve atıkların yeniden rafine edilmesi gibi olanaklarımız olacaktır. İnşallah bu projemiz faydalı olur ve başarılı oluruz. " açıklamasında bulundu.

 

"İnşallah bu proje ile Bab ilçesi kalkınacaktır"  

Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmut Neccar "Bu proje, bölgenin ve Bab ilçesinin en büyük sanayi projesi. İnşallah bu proje ile Bab ilçesi kalkınacaktır." dedi. 

 


Geri Dön