26 / 04 / 2024

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nin inşaatına başladığı fen lisesini Tofaş tamamlayacak!

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nin inşaatına başladığı fen lisesini Tofaş tamamlayacak!

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nin olağanüstü genel kurulunda ana gündemi eğitim oluşturdu.Bursa TSO tarafından meslek yüksek okulu yapılmasının önü açılırken Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'n,n inşaatına başladığı fen lisesini Tofaş tamamlayacak.



 Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nin olağanüstü genel kurulunda ana gündemi eğitim oluşturdu. Bursa TSO tarafından meslek yüksek okulu yapılmasının önü açılırken Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi tarafından inşaatına başlanan fen lisesini Tofaş tamamlayacak. Demirtaş Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde yapılan seçimsiz olağan üstü genel kurulda, 23 Mart 2013 tarihli olağan kongrede alınan "Altyapı katılım paylarının belirlenmesi" kararının yeniden görüşülmesi ve "Eğitim tesisleri alanında yapılması planlanan meslek yüksek okulu ile ilgili olarak, Bursa TSO ve Demirtaş Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi arasındaki BUTGEM Protokolü'nde değişiklik yapılması" konulan görüşüldü. Demirtaş Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ferudun Kahraman, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kahraman, Demirtaş Demirtaş Organize Sanayi BölgeBursa TSO s' Buhar ve Elektrik Üretim r ı Santrali konusunda çalıştarafından malarmı sürdürdükıerim meslek belirterek, "10 yıl süreli köyüksek okulu mür tedariki anlaşmamızı yapılmasının yaptık. Santral, uluslar ara„ . , , sı bir ihale yöntemi ile yaonu açılırken plağından şartnamenin Demirtaş Türkçe ve İngilizce yazılımı Organize devam ediyor. 2014 yılının Sanavi ^ çeyreğinde plan çalışma*• larını tamamlayıp, ikinci Bölgesi tararın- çeyrekte ÇED sürecini tadan inşaatına marnlamak, yaz aylannda başlanan fen da ihaleye çıkmak hede' . . rp r findeyiz" dedi. 

lisesini Tofaş üzerinde yoğunlaştıktamamlayacak. lan ikinci projenin, mevcut yönetim merkezinin bulunduğu adada daha çağdaş bir alan yaratmak olduğunu belirten Kahraman, "Burada yeni bir cami, bankalar, otopark ve sosyal donan alanlarından oluşan bir kompleks için proje yarışması yapıp bu projeleri sanayicilerimizin onayından geçirerek bölgemize kalıcı gelir sağlayacak yapılara sahip olacağız" şeklinde konuştu. Kahraman, geçen yıl Nüüfer'de başladıklan Demirtaş OSB Fen Lisesi inşaatı konusunda da, "Kaba inşaan bitirdik. Liseyi bundan sonra Vehbi Koç Eğitim Vakfı tamamlayacak. Proje 12 bin metrekare alanda yapılan fen lisesi kampusu, 16 derslikli 384 öğrenci kapasiteli okul binası, spor salonu ve 280 kişilik öğrenci yurdunu kapsıyor. Tofaş'la olan alt yapı kanlım paylan konusundaki ihtilafımız nedeniyle bir anlaşmaya vardık. Lisenin inşaatını bundan sonra Tofaş üstlenecek Adı Tofaş Fen Lisesi olacak, spor salonu ve yurt Demirtaş OSB adıyla anüacak. Aynca lise binası girişinde inşaann Demirtaş OSB tarafından yapıldığı belirtilecek. Tofaş'ın 5 milyon 900 bin lira katkısı olacak. Böylece Demirtaş OSB lise vaadini yerine getirirken, Tofaş'la 2004 yılından bu yana devam eden hukuki süreçle ilgili olarak kalıcı bir çözüm yaratmış oluyoruz" dedi. 


Hürses


Geri Dön