26 / 04 / 2024

Badavut Plajı imara açıldı!

Badavut Plajı imara açıldı!

Balıkesir'de bir yanı ormana bakan, diğer yanı bir zamanlar ünlü Sarımsak taşının çıkarıldığı ocaklar bulunan, kayalıkları ile ilginç bir dokuya sahip, 1'inci derece sit alanı olan Ayvalık Badavut Plajı'nın koruma statüsü düşürüldü. 



Balıkesir'deki doğal sit alanlarının yeniden değerlendirilmesine yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılında başlatılan, 'Balıkesir ili Doğal sit alanlarının ekolojik temelli bilimsel araştırma projesi' sonuçlandı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre ildeki 73 doğal sit alanından 45'inin bulunduğu Ayvalık'ın gizli cennetlerinden Badavut Plajı'nın sit derecesi değiştirildi. Badavut Plajı'nı kapsayan alan, 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak belirlendi. Çevreciler, yapılan değişiklikle Badavut Plajı'nda, turizm ve konut inşasına izin verileceğini bildirildi. 

Çevre Koruma ve Ayvalık'ı Güzelleştirme Derneği Başkanı Havva Taylan, "Birinci derece koruma planı içinde olan bir alanın üçüncü derece gibi saçma sapan plan içine alındığını öğrendik ve sivil toplum örgütleriyle buna karşı çıkmak için bir araya geldik. Ayvalık Adaları Tabiat Parkımız 2004 yılı revize planı koruması içindedir. Bu plan durduğu sürece bunu yapamazlar. İtiraz dilekçelerimizi İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne vereceğiz ve onlardan alacağımız yanıta göre hukuki mücadelemizi başlatacağız. Buranın yapılaşmasına izin vermeyeceğiz. Hiç kimse bunun hayalini dahi kurmasın" dedi.


Geri Dön