26 / 04 / 2024

Bafa Gölü'nde RES izni!

Bafa Gölü'nde RES izni!

Bafa Gölü'nde RES izni çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bafa Gölü'nün hemen güneyindeki tamamı ormanlık arazide rüzgar enerji santrali (RES) kurulması için imar planına onay verdi.



Milli Parklar Genel Müdürlüğii'nünse kuşlar için tehlike arz eden türbinlerin göç dönemlerinde durdurulması şartıyla plana onay verdiği öğrenildi. Bakanlık. Ayen Enerji "nin Akbük'te orman alanında kuracağı rüzgar santrali için imar planı değişikliği yaptı. Aydın'ın Didim ilçesi ve Muğla'nın Milas ilçesi sınırlarında. 


Bafa Gölü'nün hemen güneyinde kalan arazi için uygulama imar planı teklifi, bakanlığın onayından sonra Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdüıiiiğü'nde askıya çıkarıldı. 

Akbiik Rüzgar Enerji Santrali Uygulama İmar Planı "na göre toplam kurulu gücü 10 megavvat olan beş adet rüzgar türbini kurulacak alanın tamamının. 


Orman Teşkilatı mülkiyetinde yer aldığı öğrenildi. RES için planlanan arazide inşa faaliyetlerine başlanabilmesi için bakanlıktan kesin izin ve yer tesliminin alınması gerekiyor. Plana göre ormanlık alanda. 50 metrelik kanatları taşıyacak boyuttaki TlR'Iarın geçişi için yollar oluşturulacağı da öğrenildi. 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ise imar planına, kuşların göç yolu üzerinde olduğu gerekçesiyle şartlı onay verdi. Buna göre kuşlar için tehlike arz eden türbinlerin göç dönemlerinde urdurıılması. bölgede yaban hayatının izlenerek raporlar hazırlanması gerektiği belirtildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü plan değişikliği askı duyurusunu, internet sitesinden "Akbiik Rüzgar Enerjisi Santrali İmar Planları Askı Duyurusu" olarak yaptı.


Anayurt


Geri Dön