25 / 04 / 2024

Bağcılar Fahreddin Paşa Cami açıldı!

Bağcılar Fahreddin Paşa Cami açıldı!

Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle inşaatına 4 yıl önce başlanan ve adını “Medine Kahramanı” olarak bilinen Fahreddin Paşa’dan alan cami vatandaşların ibadete açıldı. Altında 40 araçlık otopark da yer alan Fahreddin Paşa Camii’nde 1700 kişi aynı anda namaz kılabilecek.



 

Bağcılar Belediyesi ile Güneşli İlim Hizmet Cami ve Kuran Kursu Yaptırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından Güneşli Mahallesi’nde inşaatına 4 yıl önce başlanan caminin inşaatı tamamlandı. Bağcılar Belediyesi'nde yer alan habere göre, camiye askeri başarısıyla Medine’ye sahip çıkarak büyük bir destan yazan ve “Medine Kahramanı” olarak tarihe geçen Fahreddin Paşa’nın adı verildi.

“Cuma namazı kılınarak ibadete açıldı”

Bağcılar Fahreddin Paşa Cami, İlçe Müftüsü Musa Uzun’un kıldırdığı Cuma namazıyla ibadete açıldı. Namaz çıkışında vatandaşlara da ikramda bulunuldu. Fahreddin Paşa Cami'nin açılışına İlçe Kaymakamı Mustafa Elpan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.  

“Aynı anda 1700 kişi ibadet edebilecek”

 Güneşli Mahallesi’nde toplam 3 bin 645 metrekarelik alanda inşa edilen Fahreddin Paşa Camii, bodrum katı ile birlikte 3 kattan oluşuyor. Camide aynı anda 1700 kişi ibadet edebiliyor. Caminin alt kısmında ise 40 araçlık bir otopark da yer alıyor.


Geri Dön