26 / 04 / 2024

Bağcılar ücretsiz internete kavuşuyor!

Bağcılar ücretsiz internete kavuşuyor!

Bağcılar'daki ilçe sakinleri "3 G'niz yoksa 3 B'niz var" sloganıyla başlatılan "Güvenli İnternet Projesi" kapsamında açık alanlarda, parklarda ve caddelerde artık ücretsiz internetten yararlanabilecek...




Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın "2012 Yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı" kapsamında Bağcılar Belediyesi tarafından yürütülen "Güvenli İnternet Projesi" ilçe genelinde uygulamaya geçiyor.


İstanbul'un en kalabalık nüfusuna sahip Bağcılar ilçesindeki açık alanlar, park ve caddelerde ücretsiz internet erişimi bir hafta sonra ücretsiz sağlanacak.


Proje kapsamında ayrıca mahalle konakları, bilgi evleri ve kamu kurumları gibi belirli noktalarda da kiosk adı verilen "halka açık bilgisayarlar" kullanılarak kablolu internet bağlantısı hizmeti verilecek.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, gelişen teknolojiler ve halkın duyduğu teknolojik ihtiyaçlar doğrultusunda, ilçe sınırları içinde güvenli internet altyapısı oluşturduklarını belirtti. 


Çağırıcı, bu kapsamda açık alanlarda, park ve caddelerde ücretsiz internet erişimi sağlayacaklarını ifade ederek, ilçe genelinde farklı noktalarda gelecek haftadan itibaren ücretsiz internet hizmeti vermeye başlayacaklarını kaydetti.


Bağcılar'daki halka açık alanlar, park ve caddelerde dış ortam ekipmanlarla güvenli internet erişimi sunacaklarını aktaran Çağırıcı, "Ayrıca projeyle belediyemiz ve tesislerimiz arasında da internet üzerinden bağlantı sağlanabilecek. Farklı noktalara yerleştirilen kiosklar aracılığıyla da 'e-belediyecilik hizmeti' vereceğiz. Proje kapsamında hemşehrilerim, güvenli ve zararlı içerikten arındırılmış internet hizmetine kavuşmuş oluyor. TÜİK 2012 verilerine göre Türkiye'de hanelerin yüzde 47,2'sinde internet erişimi bulunuyor. İstanbul'da ise bu oran yüzde 60'ın üzerine çıktı. Bildiğiniz gibi internet alışveriş alışkanlıklarına varıncaya kadar hayatımızda pek çok değişikliğe yol açtı." 


Bağcılar'da Güvenli İnternet Projesi İstanbul Kalkınma Ajansı'nın "Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı" kapsamında destekleniyor. Güvenli İnternet Projesi'ne ayrıca Bağcılar Kaymakamlığı proje ortağı ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü de iştirakçi olarak katkıda bulunuyor.


AA


Geri Dön