20 / 04 / 2024

Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

 Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Bağcılar'da yüzde yüz mutabakatla devam eden proje kapsamında Güneşli Mahallesindeki 2 bin metrekare alana sahip 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı.



Bağcılar ilçesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında otoparklı ve yeşilin hakim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. Yüzde yüz mutabakatla devam eden proje kapsamında Güneşli Mahallesindeki 2 bin metrekare alana sahip 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı. 


Yıkım sırasında çok duygulandığını belirten konut sahibi Zehra Yayla (60) evinin tuğla ve kumdan yapıldığını belirterek, "Gecekondu olarak tuğla ve kumdan inşa etmiştik. Depremde yıkılacak korkusuyla yaşıyorduk. İnşallah evlatlarım ve torunlarımla birlikte depreme dayanıklı, otoparklı konutlarda yaşayacağız." dedi.Bağcılar'da kentsel dönüşüm Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki 6306 Sayılı Kanun'un çıkmasıyla birlikte hız kazandı. Güvenli adımlarla yürüyen proje depreme dayanıksız konutların yıkımı ve daha sağlam, otoparklı ve bahçeli yaşam alanlarının inşa edilmesiyle devam ediyor. Bağcılar Güneşli Mahallesi 8. Sokak'ta bulunan 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı ilçe sakinlerinin katılımıyla yapıldı. Yıkım sırasında konut sahipleri ile mahalleliler davul zurna eşliğinde birlikte halay çekti. Yıkımı gerçekleştirilen binaların yerine iki blok halinde asansörlü, otoparkı bulunan bahçeli ve depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek akır, şöyle konuştu: 22 yılda çok şey değişti. Fiziki değişikliğin yanı sıra Bağcılar halkı da değişti.Amacımız , insanlara daha yaşanır bir çevre sunmak in metrekarelik alanın dönüşümünü gerçekleştiriyoruz." dedi. 



Nabız 


Geri Dön