26 / 04 / 2024

Bağdat Caddesi'nde kira yardımları durdu mu?

Bağdat Caddesi'nde kira yardımları durdu mu?

Geçtiğimiz son beş yılda yüzlerce binanın yıkılıp yeniden yapıldığı Cadde'de hala her sokakta 3-5 yeni inşaatın yapımı sürüyor.




Kentsel dönüşümün tartışmasız en popüler adresi Bağdat Caddesi. Para Dergisi'nde yer alan habere göre, son beş yılda yüzlerce binanın yıkılıp yeniden yapıldığı Cadde'de hala her sokakta 3-5 yeni inşaatın yapımı sürüyor. Ancak basında da sıkça yazıldığı gibi artık hem ev sahiplerinin hem de müteahhit firmaların eski keyfi yok. Bunun nedeni ise aşırı konut arzı. Her tekil apartmandan ortalama 4-6 daire alan müteahhitler yüzünden son yıllarda bölgede çok sayıda yeni daire satışa sunuldu. Bu nedenle sahil kesimi hariç metrekare fiyatları 10 bin TL hatta bazı bölgelerde daha alt seviyelere indi. Buna rağmen müteahhitlerin dairelerini satamadığı gözleniyor.

 

Neredeyse her yeni apartmanda en az birkaç daire satış için bekliyor. Hatta bazı dairelerde 2-3 yıldır satılık ilanı var. Sektör temsilcilerinden edindiğimiz bilgiye göre, özellikle daire satarak inşaat bitirmeye çalışan müteahhitler bu yüzden çok zorlanıyor. Hatta bazı firmalar inşaatların yapımını durdurmuş durumda. Gelelim ev sahiplerine... Sözleşmelerde yazılmasına rağmen ev sahipleri müteahhitlerden kira yardımlarını alamıyormuş. Neredeyse bütün projelerde müteahhitler vermeyi taahhüt ettikleri 2-3 bin TL'ye ulaşan aylık kira yardımlarını kesmiş durumdaymış. Bize ulaşan bilgiye göre, son olarak Bağdat Caddesi'nin itibarlı ve büyük inşaat firmalarından Denge inşaat da artık kira yardımı yapmayan firmalar kervanına katıldı. Yeni proje görüşmelerinde büyük inşaat firmaları bile artık daire sahiplerine kira yardımı yapmayacağını duyuruyormuş. Bugüne kadar evini kentsel dönüşüm kapsamında yenilemeyen ancak niyeti olanlara duyurulur...
 


Geri Dön