26 / 04 / 2024

Bahçelievler'e yeni spor kompleksi inşa ediliyor!

Bahçelievler'e yeni spor kompleksi inşa ediliyor!

Bahçelievler, yeni bir spor kompleksine daha kavuşuyor. Bahçelievler Mahallesi Mehtap Sokakta yer alacak tesisin proje ihale aşamaları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan tesisin 1 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor.




Bahçelievler mahallesinde, (hizmet hastanesi yanında) 9 dönümlük arazi üzerinde içerisinde yüzme havuzları da bulunan ve çok amaçlı tesis olma özelliğini de içeren dev spor kompleksi inşaatına yakında başlanacak.


Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu “Gençlerimizin geleceğine, eserlerle güç ve desteğimiz kesintisiz sürecek. Ülkemiz de ve İstanbul’umuz da spor ve spor yatırımlarına içtenlikle yatırım yapıyoruz. Gençlerimizin geleceğinin sağlıklı olmasının alt yapısına güç veriyoruz. Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle, Bahçelievler mahalle sakinlerinin de özlemle beklediği spor kompleksi yatırımına başlıyoruz” dedi.


 


“Çevreye Duyarlı, Sosyal Alanı Fazla Olan Bir Spor Kompleksi”


 


İhalesi tamamlanan proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğünce yapılacak. Tesiste yarı olimpik yüzme havuzu ve bir eğitim havuzu bulunacak. Fitness salonu insanların daha ferah spor yapmaları için terasta bulunuyor. Bunların dışında tesiste oyun salonu, Türk hamamı, sauna, solaryum ve masaj salonu da var. Spor kompleksine gelen konuklar için büyük bir otopark yapılması planlanıyor. Kafeterya ve restaurantı da bulunan tesis mimari yapısıyla da farklılık gösteriyor. Tesis yeşil alanı ve kapsama alanı açısından Bahçelievler sakinlerine rahat yürüyüş imkânı sağlayacak.


Önemli bir kısmının yer altına yapılması planlanan kompleks 9000 m2’lik bir alana inşa edilecek. Tesisin açıkta kalan kısmı teras olarak kullanılacak. Yürüyüş alanı için yapılan yeşil alan kompleksi öne çıkaran etkenlerden. 


 


Bahçelievler Spor Kompleksi Teknik Bilgiler


 


Bahçelievler Mahallesi Mehtap sokakta toplam 8260 m2’lik alanda inşa edilecek olan spor kompleksi zemin+4 kat ve yaklaşık 9 Bin m2 kullanım alanına sahip olacak.


Zemin katta bekleme salonu, kantin, satış bölümleri, kreş ve ofisler yer alacak.


1.bodrum katta bay 554 m2’lik fitness salonu, soyunma odaları, duşlar ve wc’ler bulunacak.


2. bodrum katta 440 m2’lik bayan fitness salonu, 214 m2’lik pilates salonu, soyunma odaları, duşlar ve wc’ler bulunacak.


3. bodrum katta yarı olimpik yüzme havuzu (13.5X 26 M), çocuk yüzme havuzu (5 X 13.5 M), 2’şer adet sauna, buhar odası, masaj odası, solaryum, soyunma odaları, duşlar ve wc’ler bulunacak.


Binanın 4. bodrum katında ise teknik ve mekanik hacimler, personel odaları, sığınaklı wc’ler yer alacak.




Bahçelievler Belediyesi




Geri Dön