27 / 04 / 2024

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi inşaatında sona gelindi!

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi inşaatında sona gelindi!

Başakşehir’in ilk fen lisesinin içerisinde yer aldığı Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dev külliyenin inşaatının Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.



Türkiye'de bir ilk olarak 47 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi’nde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Başakşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Bünyesinde 12 derslikli ilkokul ve ortaokul, 200 kişilik kız ve erkek öğrenci yurtları, huzurevi, aile sağlığı merkezi ve 150 kişilik mescidin yanı sıra 20 dersliğe sahip Başakşehir’in ilk fen lisesi bulunan eğitim ve yaşam vadi, Mayıs ayında bitirilecek.

Çınarlar ve fidanlar bir arada olacak 

Dev eğitim külliyesi, ayrıca sosyal proje olma özelliğine de sahip. 50 yataklı huzurevi ile çınarların gençlerle bir arada olması hedefleniyor.

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi inşaatında sona gelindi!

Eğitim ve yaşam vadisinde 8 bin metrekarelik bir koru da yer alacak. Eğitim ve sosyal yaşam alanlarıyla 7’den 70’e herkes keyifli zaman geçirecek.  Proje dahilinde inşa edilen 8 binadan 6’sı Mayıs ayında tamamlanarak teslim edilecek. Erkek öğrenci yurdu ve huzurevinin ise yaz aylarında bitilmesi hedefleniyor. Araç sahiplerinin problem yaşamaması için aile sağlığı merkezinin önündeki geniş alana ise otopark inşa edilecek.


Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi için ilk harç döküldü!


Geri Dön