24 / 04 / 2024

Bahçeşehir Park'ın ticari ünitelerine 'Macera Parkı' dopingi!

Bahçeşehir Park'ın ticari ünitelerine 'Macera Parkı' dopingi!

Atmaca Gayrimenkul tarafından Bahçeşehir’in kalbinde hayata geçirilen Bahçeşehir Park’taki ticari ünitelerin satışları, projeye komşu olarak inşa edilen Macera Parkı’nın etkisiyle yükselişe geçti...



Atmaca Gayrimenkul tarafından Bahçeşehir’in kalbinde hayata geçirilen Bahçeşehir Park’taki ticari ünitelerin satışları, projeye komşu olarak inşa edilen Macera Parkı’nın etkisiyle yükselişe geçti. 

Ticari ünitelerin metrekaresi ortalama brüt 17 bin TL’den satışa sunuluyor ve sadece 140 ayda kendini amorti ediyor. Ticari ünitelerde yaşam başladığında kira getirilerinin metrekare  bazında 170 ila 220 TL arasında olması bekleniyor.

Atmaca Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Adem Atmaca, özellikle yeni yapılan büyük ölçekli markalı konut projelerinde önemli bir yer edinen ticari ünitelerin, konuta nazaran daha kısa sürede kendini amorti ettiğini söyledi. Atmaca, Atmaca "Amorti süreleri konutta 400 aylara varırken, ticari birimlerde bu rakam yarı yarıya düşüyor. Bizim hayata geçireceğimiz Bahçeşehir Park Projesi’nin ticari ünitelerinde amortisman süresi 140 aya karşılık geliyor. Burada ortaya koyduğumuz marka değeri, işçilik ve lokasyon gibi kriterler de amortisman süresini kısaltan detaylar arasında yer alıyor. Ticari ünitelerimizin yer aldığı bölgede alternatif başka bir ticari proje yok. Bu kriterler de projemize olan ilgiyi artırdı. Dünyanın önde gelen zincir markalar ticari ünitelerdeki yerini şimdiden ayırdı. Yatırımcı için çok önemli bir ayrıcalık bu. Nisan sonunda teslimlerin yapılacak olması da projemize yönelik ayrı bir cazibe katıyor." ifadelerini kullandı. 

"Hem satışlar hem de sunduğu katma değeri artıyor"

Atmaca, Bahçeşehir Park’ın yanı başında 1 milyon dolarlık yatırımla inşaat çalışmalarını sürdürdükleri Macera Parkı’nın hem ticari ünitelerin satışını hem de yatırımcıya sunduğu katma değeri olumlu olarak etkilediğine dikkat çekti. Atmaca, "Bahçeşehir’de imza attığımız projelerle, bölgeyi yaşamın merkezi haline getirmeyi misyon edindik. Bu görevimizi devam eden projelerimiz aracılığıyla sürdürüyoruz. Bugün İstanbul’un en büyük Survivor parkurlarından biri olan Macera Parkı, inşaat çalışmaları devam ederken Bahçeşehir Park’taki ticari ünitelere değer kazandırdı. Projenin merkezi konumu ve yapılmakta olan ulaşım projeleri satışlarda domino etkisi yarattı. Ünitelerin yüzde 86’sının satışını tamamlamayı başardık" şeklinde konuştu.


"Yeni ulaştırma projeleri değer artışı getirecek"

Atmaca, önümüzdeki dönemde tamamlanması planlanan Mecidiyeköy- Bahçeşehir metro hattı ile Marmaray’ın, Bahçeşehir'e kadar uzanması yönünde atılan adımların projenin değerini yükselteceğini söyledi. Atmaca, "Dünyanın ve Türkiye'nin franchise ve seçkin markaları, birbirinden prestijli ve değerli markalar, projemizin ticari ünitelerini renklendirdi.  Göletimiz, yapılan peyzaj ve ıslah çalışmalarından sonra 2 katı büyüyecek. Bu büyüme, ticari ünitelere gelen ziyaretçilerin sayısını da yükseltecek. Ticari ünitelerimizin metrekaresi ortalamada brüt 17 bin TL’den yatırımcıyla buluşuyor. Projede yaşam başladığında kira getirilerinin metrekare başına 170 ila 220 TL seviyesinde olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön