23 / 04 / 2024

Bakan açıkladı, 7 bin 200 lira dağıtılacak! Başvurular bugün e-Devlet'ten başladı

Bakan açıkladı, 7 bin 200 lira dağıtılacak! Başvurular bugün e-Devlet'ten başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Derya Yanık tarafından açıklanan Türkiye Aile Destek Programı başvuruları bugün başladı. İşte detaylar…



Geçtiğimiz ay ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Türkiye Aile Destek Programı’nı açıklamıştı. Dört milyon aileye fayda sağlayacağı düşünülen Türkiye Aile Destek Programı’nı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık da geçtiğimiz günlerde duyururken, şartları ve imkanları bir canlı yayında açıklamıştı.

12 AY BOYUNCA VERİLECEK

Yanık, Aile Destek Programının 12 ay boyunca yapılabileceğini açıklarken, bazı şartların mevcut olduğunu da ifade etmişti.

Bu şartların en önemlisi ise desteğin ailelerin gelir durumuna göre verileceği idi.

Paket; bir yıl boyunca her ay 450 TL 550 TL ve 600 TL olarak üç kategoriye ayrılıyor. Toplamda bir yıl boyunca yapılacağı ifade eden yardımın totelde 7 bin 200 TL’yi bulduğu açıklandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEKRAR HATIRLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Türkiye Aile Destek Programı’na tekrar değindi. Erdoğan bu paketin alım gücünü daha da iyileştireceğini belirtirken, “2.5 milyon eve 2.5 milyar ulaştırdık. Destekleri genişletecek çalışmaları sürdürüyoruz" ifadelerini kulandı.

Türkiye Aile Destek Programı bugün başlamış oldu. Bu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar, e – Devlet üzerinde başvuruda bulunabilecek. E – Devlet hesabı olamayanlar ise sosyal yardımlaşma dayanışma vakıfları ile bu imkandan yararlanabilecek.

Keza tüm bunların yanında sosyal yardımlaşma kurumlarına da başvurmayanlar ise bakanlığın herhangi bir birimine gittiklerinde yönlendirilecekler.

Bakan açıkladı, 7 bin 200 lira dağıtılacak! Başvurular bugün e-Devlet ten başladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön