26 / 04 / 2024

Bakan Bilgin'den asgari ücrete ikinci zamla ilgili açıklama geldi! Milyonları ilgilendiriyor!

Bakan Bilgin'den asgari ücrete ikinci zamla ilgili açıklama geldi! Milyonları ilgilendiriyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, devletin enflasyona karşı çalışanlara destek olmasına ilişkin yorumlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Vedat Bilgin, olağanüstü koşullar yaşanırsa "asgari ücrete zam yapılmasının değerlendirileceğine vurgu yaptı. 



ÖZKAN ZAM SİNYALİ VERMİŞTİ

Diğer taraftan, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan da asgari ücrete senede iki defa zam yapılmasının mümkün olup olmadığına ilişkin geçtiğimiz hafta dikkat çeken bir açıklama yapmıştı. 

Özkan, dikkat çeken açıklamasında "Bu, yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" ifadelerini kullanmıştı. 

Yılbaşında asgari ücrete yüzde 50'den fazla zam yapıldı ve asgari ücret 2 bin 825 Türk Lirası'ndan 4.253 Türk Lirasına yükseltilerek, gelir ve damga vergisinin de kaldırılmasına karar verilmişti. 

Bakan Bilgin den asgari ücrete ikinci zamla ilgili açıklama geldi! Milyonları ilgilendiriyor!

SANAYİCİYE YENİ DESTEK

Bakan Bilgin aynı zamanda, işverene 6 puanlık prim desteğinde uzatma yapılmayacağına, Üretim Sürecine Katılım isminde olan yeni bir destek programının hayata geçirileceğine vurgu yaptı.

Bilgin'in tarafından aktarılanlara göre; yeni destek programı kapsamında sanayiciye hem eleman alınacak, hem de işçinin 3 ay ücret ve primleri ile sigortası devlet tarafından karşılanacak ve zorunlu istihdam zamanı da 1 sene şeklinde olacak. 

Dikkat! Temmuz'da Asgari ücrete 850 lira zam gelebilir!

Asgari ücrete ikinci zam mı yapılacak? Asgari ücrete 850 TL zam gelir mi? 

Asgari ücrete ikinci zam mı geliyor? Milyonları heyecanlandıran açıklama!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön