14 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'den son EYT açıklaması! Bir müjde daha geldi

Bakan Bilgin'den son EYT açıklaması! Bir müjde daha geldi

Çalışma ve ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı en son açıklamada EYT'de sözleşme sorununun da önümüzdeki günlerde çözüleceğini söyledi. Bakan Bilgin enflasyon, 3600, EYT konularında önemli açıklamalarda bulundu.



Antalya'daki rozet takma töreninde Antalya, Isparta, Burdur, Konya ve Mersin milletvekilleri, Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da katılıdı. AK Parti Antalya İl Başkanı Taş yaptığı konuşmasında son 8 ayda 14 bin 500'den fazla kişiyi üye yaptıklarını ve rozeti takılan üyelerin 5 farklı partiden AK Parti'ye  geçtiğini vurguladı.

Bakan Bilgin den son EYT açıklaması! Bir müjde daha geldi

Konuşmasında ekonomideki son durumu değerlendiren Bakan Vedat Bilgin ise konuşmasına Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu,3 büyük meselnin ise bağımsızlık, demokratikleşme ve kalkınma konuları olduğunu söyleyerek başladı.

Bugün konjonktürel olarak bazı sorunlar yaşandığını dile getiren Bakan Bilgin, enflasyon sorununa da değindi. Bilgin enflasyon sorununun kaynağının petrol, doğal gaz gibi enerji kaynakları olduğunu söyledi. Bunların Türkiye'ye yaklaşık 50 milyar dolar ilave bir yük  getirdiğini vurgulayan Bilin "Ortalama bizim bu enerji kaynaklarına yıllar itibarıyla harcadığımız para 45-47 milyar dolar, bazen 38 milyar dolar civarındadır. Ama bu sene yıl sonu itibarıyla bunun 150 milyar dolar olacağını tahmin ediyoruz" dedi. 

"Yani 50 milyar dolar daha fazla para ödüyoruz. Bu enflasyon olarak yansıyor" diye konuşan Bakan Bilgin  enflasyonun kaynağını merak edenlerin bunları göz önüne alması gerektiğini söyledi.

"Bugün 250 milyar dolar ihracat yapan bir ülkeyiz"

Bakan Bilgin Türkiye'nin 250 milyar dolar ihracat yapan bir ülke olduğunu ancak  sorunların kaynağında ise Türkiye'nin daha fazla döviz üreten bir ülke haline gelmesi gerekini söyledi.  "Yani dolar burada basılmadığına göre, biz dövizi ekonomik olarak, turizmle büyüteceğiz" diye konuştu. Bilgin Antalya'nın turizim konusunda büyük sorumluluk üstlendiğini söyledi.

Editör Notu: Bu haber 9 Eylül 2022 tarihinde saat 02.58' de yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 24 kuruş, euro 18 lira 25 kuruş, altının gramı ise 1.001 lira değerindedir.

Teknosa'dan telefon alacaklara müjde! Huawei Nova 9 SE'ye indirim! 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

Bu haberi okumadan otomobil almayın! Yakıt cimrisi ilk üç otomobil

Herkes o telefonu konuşuyor! Huawei Mate 50 Pro 9 Eylül 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön