25 / 04 / 2024

Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması: 4 milyon hane kurtulacak!

Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması: 4 milyon hane kurtulacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 4 milyon haneye doğalgaz yardımı yapıldığını ve bu yardımların devam edeceğini söyledi.



Bakan Dönmez, "Yenilenebilir enerji kurulu gücümüzün toplam kurulu gücümüz içindeki payı 2022 yılı Ekim sonu itibarıyla yüzde 54'e yükselmiştir. Yerli ve yenilebilir kurulu gücümüz ise yüzde 65 olmuştur. Toplam kurulu gücümüz ise 2002 yılına göre 3,2 katına yükselerek 2022 yılı Ekim sonu itibarıyla 103.276 MW olarak gerçekleşmiştir." dedi.

Bakan Dönmez den doğal gaz açıklaması: 4 milyon hane kurtulacak!

4 milyon haneye 3 milyar TL'lik yardım!

Bakan Dönmez "Yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL'lik yardım yapılacak olup 2022 Ocak-Ekim döneminde 331 bin haneye 114 milyon TL doğal gaz tüketim desteği sağlanmıştır. Avrupa ülkeleri önümüzdeki kış aylarını endişe ile beklerken toplam yaklaşık 6 milyar metreküp kapasiteye sahip ve yüzde 100 dolu olan Silivri yer altı doğal gaz depolama tesisi ile Tuz Gölü yer altı depolama tesisinin mevcut kapasitesini iki yıl içerisinde 10 milyar metreküpe çıkaracağız. Toplam geri üretim kapasitesi ise günlük 155 milyon metreküpe ulaştıracağız. Altyapı tesislerimiz ve kaynak esnekliğimiz sayesinde kış aylarında, bir olumsuzluk yaşamamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Dönmez den doğal gaz açıklaması: 4 milyon hane kurtulacak!

Trakya'da doğal gaz merkezi kurulacak!

Bakan Dönmez ayrıca şunları aktardı: Trakya'da kurmayı planladığımız doğal gaz ticaret merkezi için izlenecek yol haritasını kısa sürede netleştireceğiz. Yaptığımız ve yapacağımız yatırımlara bağlı olarak birçok ülkeden gerek boru hattı gerekse LNG şeklinde temin edeceğimiz doğal gaz ve Karadeniz'den elde edeceğimiz kendi doğal gazımız sayesinde, piyasa katılımcıları hem fiziki olarak hem de finansal enstrümanlar ile doğal gaz ticareti yapabilecektir.

Gram altın 1400 TL olacak! Hemen buraya bakın! Bunu duyanlar kaplten gidecek!
İş Bankası'ndan bir kampanya daha! 2022 bitmeden başvurun! 
2023 yılında krizi fırsata çevirecek ülkeler hangileri?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön