26 / 04 / 2024

Bakan Dönmez’den çarpıcı Akkuyu açıklaması

Bakan Dönmez’den çarpıcı Akkuyu açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Çalışmalar kaldığı yerden hızlanarak devam edecek" ifadelerini kullandı.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) çalışmaların kaldığı yerden daha da hızlanarak devam edeceğini belirtti. Dönmez, son dönemlerde Türkiye'nin enerji ve madenler konusunda stratejik adımlar attığını ifade etti.

Lityumun Türkiye için altından daha değerli olduğunu belirten Dönmez, "Altını endüstriyel olarak her yerde kullanamıyorsunuz ancak pilin girmediği yer yok. Enerjiyi bir şekilde mobil olarak taşımanız gerekiyor yanınızda." dedi.

Bakan Dönmez’den çarpıcı Akkuyu açıklaması

AKKUYU'DA SÜREÇ OLUMLU İLERLİYOR

Akkuyu NGS'de sürecin olumlu bir şekilde ilerlediğini ifade eden Dönmez, "Akkuyu'da bir mutabakat sağlanmış durumda. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlığımız tarafları bir araya getirmek ve sıkıntıları yok etmek için yoğun bir çaba sarf etti. Kısa zaman içinde çalışmalar kaldığı yerden hızlanarak devam edecek. Akkuyu NGS'de bizim için proje takvimi olmazsa olmazımızdır. 2023'te ilk ünitesini işletmeye almamız gerekiyor. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de Sayın Putin sürecin çözülmesi konusunda müdahil oldu." değerlendirmesinde bulundu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön