27 / 04 / 2024

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Dönmez’den flaş açıklama! 

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Dönmez’den flaş açıklama! 

İthal kömür ve doğal gaz santralleri için artan fiyatların ardından açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, özellikle sosyal medyada dolaşan, ’’Doğal gaz ve elektriğe zam mı gelecek?’’ sorusunu yanıtlamış oldu. Peki doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? İşte detaylar…



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, artan doğal gaz ve ithal kömür santralleri maliyetlerinin ardından elektrik ve doğal gaza zam geleceği yönündeki beklentilere karşı açıklamalarda bulundu. Uzlaştırma fiyatlarının ithal kömür ve doğal gaz santralleri için megavatsaat başına fiyatının belirlendiğini kaydeden Bakan Dönmez, fiyat artışlarının faturalara yansıyıp yansımayacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

DOĞAL GAZ VE ELEKTRİĞE ZAM GELECEK Mİ?

Doğal gaz ve ithal kömür santralleri için gelen zamların ardından konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, uzlaştırma doğal gaz ve ithal kömür santralleri için uzlaştırma fiyatının megavatsaat başına 2 bin 500 Türk lirası olarak belirlendiğini ifade ederek, diğer santraller için bin 200 Türk lirası olarak kararlaştırıldığını duyurdu.

 Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam gelecek mi? Bakan Dönmez’den flaş açıklama! 

Bu şekilde santrallerin üretime sorunsuz bir şekilde devam etmesinin de temin edilmiş olacağına işaret eden Bakan Dönmez, bu destekle beraber fiyat artışlarının faturalara yansımasının da engelleneceğini kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön