19 / 04 / 2024

Bakan Güllüce'den kentsel dönüşüm uyarısı!

Bakan Güllüce'den kentsel dönüşüm uyarısı!

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Oruç Reis Mahallesi'nde inşa edilen evlerin anahtarları Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı tören ile hak sahiplerine teslim edildi.



Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Oruç Reis Mahallesi'nde inşa edilen evlerin anahtarları Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi. Törene Bakan Güllüce'nin yanı sıra TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, TOKI Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, konut sahipleri katıldı. 

Kürsüdeki konuşmasını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kentsel Dönüşüm denilerek dolandıran ve dolandırılanlara seslenerek, "Vatandaşa 85 metre kare daire veriyorum deniliyor. Gerçeğine bakıyoruz 23 metrekare. Şimdi bu 85 metrekare nasıl 23 oluyor ben bunu anlamakta zorlanıyorum. Vatandaşımız brüte, nete çok iyi baksın. Öyle 23 metrekareyi 85 metrekare diye yutanlara, yutturanlara kalkanlara dikkat etsin. Dürüst müteahhitlerin de dürüst olmayan müteahhitler sayesinde rekabet etme şansı kalmıyor" dedi. 

Çanakkale'de yeniden yapılandırılacak olan 1/100 bin ölçekli İmar planının özellikle Bozcaada'da büyük tepkiye neden olduğunu da hatırlatan Bakan Güllüce, "Dün CHP milletvekilleri gitmiş Bozcaada'da para kazandırılacak, kim kazandıracak, neyi kazanacak, yani insanlar konuştuğü sözlerin altını doldurarak konuşması lazım. 1/100 binlik plan yapılmış. Şimdi bu plandan Bozcaada'nin neresinin nasıl olacağını nasıl anlamışlar ki? Plan tekniği olarak o konuştukları mümkün olmayan bir şey. 100 binlik bir plandan bunu göremezsin" dedi. 


YÜZDE 10'UNU DÖNÜŞTÜRDÜK 


Ciddi kamu kaynakları kullanarak Esenler'de dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "İlk etabımızı Turgutreis Mahallemiz'de tamamladık ve 282 konutumuzu hak sahiplerine teslim ettik. Bugün Oruçreisle 262 konuttan 182'sinin kurasını çekeceğiz. Pazartesi günü de Havaalanı Mahallemiz'de yapmış olduğumuz 2.400 konutun 1.000 konutluk lansmanına çıkacağız. Sonra Tuna Mahallesi'nde konutlarımız devam edecek. Hâsılı, Esenler'in her bir tarafında dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Şu anda kamu ve özel sektör eliyle dönüştürmeye çalıştıkları konut sayısının 16.000 olduğunu belirten Göksu, "16.000 konut, Esenler'de değişmesi gereken yapı stoğunun yaklaşık yüzde 10'unu teşkil ediyor. Yani dönüştürmemiz gereken çok fazla konut var" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Oruçreisliler için heyecan dolu dakikalar geldi. Protokol üyeleri sahnedeki yerini alarak noter huzurunda kura çekimlerini yaptı. İlk kura çekimini Bakan Güllüce yaptı. Güllüce, hak sahiplerinin isimlerinin ve blok ile dairelerin yer aldığı kâğıtlardan Mahmut Şimşek'in ismini ve dairesini çekti. Ardından diğer protokol üyeleri de birer çekiliş yaptı. Daha sonra 262 konutun inşa edildiği projenin ilk etabında 182 bağımsız birim, noter huzurunda tek tek hak sahiplerine teslim edildi. 


Tünaydın


Geri Dön