26 / 04 / 2024

Bakan Kirişci'den un fiyatı açıklaması! Un fiyatları zamlanacak mı? İşte 8 Kasım 2022 fiyat listesi

Bakan Kirişci'den un fiyatı açıklaması! Un fiyatları zamlanacak mı? İşte 8 Kasım 2022 fiyat listesi

Ekmek 7,50 TL olacak iddialarından sonra Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Kirişçi un fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Kirişci, fırıncının kullanacağı unun TMO tarafından sübvanse edildiğini ve üreticilere ödenen tutarın 2.950 TL altında fırıncılara verildiğini bildirdi.



Kirişci, dünkü Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Ekmek 7,50 lira olacak iddialarından sonra Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Kirişçi un fiyatlarına yönelik açıklama yaptı. Kirişci, fırıncının kullanacağı unun Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından sübvanse edildiğini ve üreticilere ödenen tutarın 2.950 lira altında fırıncılara verildiğini bildirdi.

Bakan Kirişci den un fiyatı açıklaması! Un fiyatları zamlanacak mı? İşte 8 Kasım 2022 fiyat listesi

Türkiye'nin su rezervi konusunda bir sıkıntı olmadığını kaydeden Kirişci, "Çiftçilerin ekim işlemleri bitti. Toprağın hazırlanması konusunda bir sorun yok, ekinler ekildi" diye belirtti.

Bakan Kirişci, tarım sigortası kapsamında kuraklık riskine ilişkin TARSİM'in poliçe ürettiğini anımsatarak, vatandaşların bu poliçelere ilgi göstermelerinin önem taşıdığını ifade etti.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerin beşte birinin sigortaya kayıtlı olduğu bilgisini aktaran Kirişci, "Bunun 16 yıllık bir mazisi var. Daha fazla olmasını arzu ederdik" diye söyledi. İşte Bakan Kirişçi'nin açıklamaları ve 8 Kasım 2022 un fiyat listesi...


Geri Dön