19 / 04 / 2024

Bakan Kurum resmen açıkladı: Önümüzdeki hafta 11 şehirdeki 20 bin konutun temeli atılacak! 

Bakan Kurum resmen açıkladı: Önümüzdeki hafta 11 şehirdeki 20 bin konutun temeli atılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili son dakika gelişmelerini paylaştı. Bakan Kurum resmen açıkladı: Önümüzdeki hafta 11 şehirdeki 20 bin konutun temeli atılacak! 



AHaber'de yer alan habere göre; Milletle omuz omuza zorlu imtihandan selametle çıkılacağının altını çizen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuya ilişkin açıklamasında vatandaşların çadır kenten konteyner kentlere, geçici barınma yerlerine taşınma süreçlerinin devam ettiğine vurgu yaptı. 

Devletin şu anda 2,5 milyon vatandaşın sahada bilfiil barınma imkanı sunduğunu vurgulayan Bakan Kurum, "Bir taraftan geçici barınma alanların inşasını gerçekleştirirken diğer tarafta da hasar tespit ekiplerimiz 11 ilimizde eş zamanlı hasar tespit süreçlerini yürütüyorlar. Depremden etkilenen illerimizde şu ana kadar 5 milyon 337 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 847 bin bina bizzat yerine gidilip incelenmiş ve hasar tespitleri yapılmıştır" açıklamasında bulundu. 

Bakan Kurum resmen açıkladı: Önümüzdeki hafta 11 şehirdeki 20 bin konutun temeli atılacak! 

Murat Kurum, Malatya'da da 120 bin 462 bağımsız bölümden oluşan 38 bin binanın yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı ya da orta hasarlı şeklinde tespit edildiğini aktardı.

TOKİ'nin koordinasyonunda 11 şehirde inşaat sürecini de yürüttüklerini vurgulayan Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliğinin başlatıldığını dile getiren Murat Kurum, inşaat çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında "21 Şubat inşaat sürecini başlattık ve bugüne kadar sözleşmelerimizi imzaladığımız Gaziantep'te 7 bin 747, Adıyaman'da 1400, Kilis'te 264, Hatay'da 296, Kahramanmaraş'ta 7 bin 628, Şanlıurfa'da 300, Malatya'da 5 bin 702, Elazığ'da 505, Adana'da 717, Osmaniye'de 50 olmak üzere toplamda 32 bin konutumuzun inşasına başlamış olduk" ifadelerine yer veren Kurum, ilk sözleşmeleri imzalanan şehirlerde eş zamanlı inşa faaliyetleri yürütüldüğüne dikkat çekti. 

Bakan Kurum resmen açıkladı: Önümüzdeki hafta 11 şehirdeki 20 bin konutun temeli atılacak! 

Bakan Kurum, son dakika açıklamasında "Önümüzdeki hafta itibarıyla sözleşmesini imzaladığımız 32 bin konuttan 20 bininin temellerini Cumhurbaşkanı'mızın teşrifiyle 11 ilimizde eş zamanlı atacağız" ifadelerine de yer verdi. 

Toplantı sonrasında Battalgazi Gelinciktepe Yeni Yerleşim Alanı'nda incelemeler yapan Bakan Kurum, Malatya'da ilk hasar tespitlerine göre 45 bin konut ve 25 bin köy evinde çalışmalara başladıklarının da altını çizdi. 

Bir yıl içerisinde toplamda 650 bin konutun yapımını TOKİ, Emlak Konut, Yapı İşleri, Milli Emlak Genel Müdürlüğünce sürdüreceklerini dile getiren Murat Kurum, yeni konutların inşasında sahada sahada bilim insanları, akademisyenlerle çalışacaklarına dikkat çekti. 

TOKİ İlk Evim ilk İşyerim Projesi çerçevesinde de kura çekimleri ile inşaatlara devam edildiğini vurgulayan Kurum, "11 ilimizde bütün çalışmaları eş zamanlı yürüteceğiz. Afetzede kardeşlerimizle el ele kol kola, Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde 20 yıldır verdiğimiz her sözü tuttuğumuz gibi inşallah Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremde de sözümüzü tutmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika açıklaması! İstanbul'da bu bölgeye dikkat! Riskli yerleri peş peş sıraladı...

Doların yönü resmen belli oldu! Dolar borcu olanlar ters köşe olacak! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi

18 Mart Cumartesi altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, Ata beşli ve gremse altın kaç TL?


Geri Dön