28 / 03 / 2024

Bakan Kurum: TOKİ, ülkemize 1 milyon 170 bin konut kazandırdı..

Bakan Kurum: TOKİ, ülkemize 1 milyon 170 bin konut kazandırdı..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "12 milyon vatandaşımızın güvenli konutlarda yaşamasını sağladık. Şu an sahada 350 bin konutumuzun dönüşümü devam ediyor." dedi. Yaptığı basın toplantısında konuşan Bakan Kurum TOKİ projesini değerlendirdi..



500 bin ucuz sosyal konut projesi!

Sel bölgelerinde zarar gören bölgelerde yapılan konutların ne zaman teslim edileceği yönündeki soru üzerine Kurum, afetlerde vatandaşların yanında olduklarını ve tüm yetkililerin afet alanına hemen giderek vatandaşın yarasını sardığını vurguladı.

Bakan Kurum: TOKİ, ülkemize 1 milyon 170 bin konut kazandırdı..

Kurum, “Bir taraftan üzülürken yeni şehirlerin, yaşam alanlarının inşası için bir hedefi ortaya koyduk. Bozkurt ve Abana gibi hasarlı ilçelerde konut inşaatlarına devam ediyoruz”

Geçen yıl memurlara yüzde 80'e yakın zam yapıldığını fakat TOKİ'den borçlu olan 1 milyon 170 bin vatandaşa yüzde 25 zam yaptıklarını vurgulayan Bakan Kurum, TOKİ projesindeki amacın zaten sosyal devlet anlayışı ve barınma ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi.

TOKİ projeleri sonrasında kira fiyatlarının düştüğünü belirten Bakan, yapılan sosyal konutlarla, kentsel dönüşümle fiyatlar düşüyor, Meclis'imizin yapmış olduğu düzenleme ile düşüyor. Yüzde 25 sınırlama konuldu. Sosyal konut projesinde ödemelerin sözleşmeyle başlayacağını söyleyen Kurum, “Bununla alakalı güzel bir örnek var elimizde” dedi.

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri fiyat listesi Eylül 2022! 

Rus rublesi şahlandı! Dolar ve avro karşısında değer kazanıyor!

Toyota C-HR Hybrid'e bu ay zam yok! İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön