11 / 05 / 2024

Bakan Muş müjdeyi verdi Hibe desteği devam edecek!

Bakan Muş müjdeyi verdi Hibe desteği devam edecek!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kooperatifleri Destekleme Programı kapsamında kadın kooperatiflerine verilen 150 bin liraya varan hibe desteğinin bu yıl da devam ettiğini belirterek, bu kapsamda 57 ilde faaliyet gösteren 127 kadın kooperatifinin 140 projesine hizmet verileceğini belirtti.



Bakan Muş, yaptığı yazılı açıklamasında, kooperatiflerin üretimine ve istihdamına katkı sağlayacak yatırım projelerine destek vermek, faaliyetlerinde verimlilik ve verimlilik sağlamak, kullanıma katkı sağlamak amacıyla KOOP-DES programının geçen yıl uygulandığını hatırlattı. Amaçları teknoloji ve yeni üretim teknikleri ile kooperatif modeli ile bireysel tasarrufları ekonomiye kazandırmaktır.

A Haber'de yer alan habere göre; Kadın kooperatiflerinin proje bedellerinin bir bölümünün KOOP-DES Programı kapsamında hibelerle karşılanmasının, kooperatiflerin sermaye sıkıntısı nedeniyle yapamadıkları yatırımları yapabilmelerine imkan oluşturduğuna dikkati çeken Muş, bu desteklerle kooperatiflerin etkin ve verimli çalışmasının ve ekonomik katma değerin artırılmasının sağlandığını belirtti.

Bakan Muş müjdeyi verdi Hibe desteği devam edecek!

Kadın kooperatiflerinin kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesinin onlar için önemli olduğunu aktaran Muş, şunları kaydetti: "Kadın girişimcilerimizin ekonomimiz açısından çok önemli olduğunun farkındayız. Kadınlarımızın emek ve sermayelerini birleştirerek kooperatif kurmalarını Bakanlık olarak destekliyoruz. KOOP-DES kapsamında, ortaklarının çoğunluğu kadınlardan oluşan ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflere finansman desteği sağlanmaya bu yıl da devam edeceğiz. 2021 yılı için kadın kooperatiflerimizin başvuruları Şubat ayında alınmıştı. Bu yıl toplam 57 ilde faaliyet gösteren 127 kooperatifin 140 projesine hibe desteği verilmesi uygun görüldü. Toplam tutarı 16 milyon 690 bin TL olan bu projelere Bakanlığımızca sağlanacak hibe destek tutarı 12 milyon 590 bin TL düzeyinde."

Bakan Muş müjdeyi verdi Hibe desteği devam edecek!
MAKİNA ALIMLARINDAN PERSONEL İSTİHDAMINA DESTEK

Bakanlığın KOOP-DES programı çerçevesinde ortaklarının çoğunluğu kadın olan ve kadın emeğini değerlendirmeyi amaçlayan kooperatifler;

 

-Makine ve ekipman ile ilgili mal alımlarına,

-Yatırım mallarının en az% 90'ı kadın olmak üzere kooperatifler tarafından işletilen yaşlı ve engelli bakım merkezleri, çocuk kulüpleri, kreşler ve kreşler için demirbaş olarak satın alınması

-Ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin fuarlara yönelik hizmet alımları ve fuar katılımı,

-Projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek sağlanıyor.

Proje tutarlarının kalkınmada öncelikli yörelerde % 75'i diğer bölgelerde % 50'si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az % 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde ise % 75'i Ticaret Bakanlığınca hibe olarak karşılanıyor

Bakan Pekcan duyurdu! Destek ödemeleri bugün başladı!

Ticaret Bakanı açıkladı! Hibe desteği başvurusu için son gün 31 Mart!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön