19 / 04 / 2024

Bakan Mustafa Varank duyurdu! Başvurular pazartesi başlıyor!

Bakan Mustafa Varank duyurdu! Başvurular pazartesi başlıyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "(KOSGEB destek programı) Başvurular pazartesiden itibaren e-Devlet aracılığıyla yapılabilecek. Girişimcilerimizi başvurmaya davet ediyorum" açıklamasını yaptı.



3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren  e-Devlet üzerinden KOSGEB'e başvuru yapanlar kredi desteğinden faydalanabilecek.

A Haber'de yer alan habere göre; salgın nedeniyle gelir kaybı veya nakit akışı aksayan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren firmalar krediden yararlanacak.

Bakan Mustafa Varank duyurdu! Başvurular pazartesi başlıyor!

MİKRO İŞLETME DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER, KİMLERE VERİLECEK?

Mustafa Varank: "KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatıyoruz. Salgın sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş, istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketler bu desteğe başvurabilecek.'' dedi.

Tamamı faizsiz olan bu kredilerinde, mikro işletmelere 30 bin, küçük işletmelere 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz destek sağlanacak.

Bakan Mustafa Varank duyurdu! Başvurular pazartesi başlıyor!

ESNAF KREDİLERİ ERTELENDİ

TESKOMB ve Halkbank işbirliğiyle esnaf tarafından kullandırılan kredilerin taksit ödemeleri 1 Temmuz 2021 tarihine kadar ertelendi. Esnaflara verilen 1000 lira olan aylık destek ödemeleri ile 500 lira ile 750 lira arasında olan kira desteğinin süresi bir ay daha uzatıldı. 

İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi destek yardımları 1100 liraya yükseltilerek,yeniden başlanacağının bilgisi paylaşıldı.

KOSGEB destekleri teminatsız da verilebilecek!

KOSGEB'den 30 bin girişimciye destek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön