26 / 04 / 2024

Bakan Nebati duyurdu, istihdama teşvik geliyor

Bakan Nebati duyurdu, istihdama teşvik geliyor

Son 50 yılda 131 ülkede 460 milyar dolarlık yurt dışı müteahhitlik hizmeti veren sektöre, istihdam desteği geliyor. Bakan Nebati sosyal medyadan duyurdu...



 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün katıldığı Yurtdışı Müteahhitlik Başarı Ödül Töreni'nde, toplamda 420 milyar doları aşan bu pastadan Türk firmalarının daha fazla pay alabilmesi için her türlü imkanın ve desteğin verileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından  Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yurt dışında çalışan işçilere gelir vergisi istisnası getirilmesi yönünde gündeme alınan çalışmalara hız kazandırılacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda hali hazırda bakanlığın geçtiğimiz aylarda gündeme aldığı düzenlemenin tamamlanması ve Türk müteahhitlik firmalarının önünün açılması için yapılan çalışmaların bir an önce tamamlanacağını açıkladı. Nebati,  “Bakanlığımız bünyesinde geçtiğimiz aylarda gündemimize aldığımız ‘yurt dışında çalışan işçilerimize gelir vergisi istisnası getirilmesi’ hususundaki çalışmalarımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda hızlandırarak firmalarımızın ve insanımızın önünü açacağız” dedi.

Erdoğan ne dedi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön