29 / 03 / 2024

İhracata teşvik geliyor!

İhracata teşvik geliyor!

İzmir'de Yeni Asır Gazetesi'nin girişimiyle 24 Temmuz'da düzenlenecek teşvik zirvesinde İzmir iş dünyasıyla bir araya gelecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, teşvik sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu




İzmir'de Yeni Asır Gazetesi'nin girişimiyle 24 Temmuz'da düzenlenecek teşvik zirvesinde  İzmir  iş dünyasıyla bir araya gelecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, teşvik sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TRT Haber'de soruları yanıtlayan Zeybekci, ihracat taahhüdün de bulunanlarayönelik bir teşvik düzenlemesi gerçekleştireceklerini açıkladı. Zeybekci, 6 bölgede yatırımları teşvik edici düzenlemeler yapacaklarını ifade etti. İhracat taahhütlerine yönelik de 5'inci bölge teşviği vereceklerini belirten Zeybekci, "Her kim Türkiye'de yatırım yapmak istiyorsa bize gelsin, biz bir yol bulamıyorsak, yol açmayı taahhüt ediyoruz" ifadelerini kullandı.


"Türkiye bir numara"

Zeybekci, Türkiye ekonomisinin her geçen gün daha da iyiye gittiğini söyledi. Türkiye'nin birilerinin istediği gibi namerde muhtaç olmayacağını belirten Zeybekci, ihracatın beklentilerin üstünde arttığını kaydetti. Dört ay önce Türkiye ile ilgili büyüme rakamlarını aşağıya revize eden Standard & Poor's, IMF ve OECD'ye "Yılın ortası geldiği zaman tıpış tıpış o beklentileri yukarı çevireceksiniz" dediğini hatırlatan Zeybekci, "Dediğim gibi de oldu" dedi. Zeybekci,  Ankara  asfaltı üzerinde bulunan Deda Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Teşkilatı 'Büyük Vefa' iftar yemeğine katıldıktan sonra, Tavas ilçesine bağlı Pınarlar mahallesine giderek hemşerileriyle sohbet etti.


Yeni Asır




Geri Dön