27 / 04 / 2024

Bakan Nebati'den son dakika sosyal konut açıklaması! 1 milyondan fazla vatandaş güvenli konutlara taşınacak!

Bakan Nebati'den son dakika sosyal konut açıklaması! 1 milyondan fazla vatandaş güvenli konutlara taşınacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Nebati'nin merakla beklenen o dev projeye ilişkin son dakika açıklaması...



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşları ev sahibi yapmak için Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile beraber başlattıklarına vurgu yaptı. 

Bakan Nebati den son dakika sosyal konut açıklaması! 1 milyondan fazla vatandaş güvenli konutlara taşınacak! 

Nebati, konuyla ilgili açıklamasında "Emeklilerimiz, işçilerimiz, öğrencilerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için büyük ölçekli bir bütçe ayırdık, toplam 250 bin konut inşa edeceğiz. Böylece Hazine’nin desteğiyle 1 milyondan fazla vatandaşımızı güvenli konutlara taşıyacağız" ifadelerini kullandı ve Hazine'nin sosyal amaçlı bu dev yatırım ile çarpan etkisi de dikkate alınarak 1,5 trilyon TL'yi geçen bir ekonomik değer yaratacağını öngördüğüne dikkat çekti.

"Bu dev proje ile en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak, 250’den fazla alt sektörün, sanayinin ve ticaretin çarklarını hızlandıracağız" açıklamasında bulunan Bakan Nebati, ekonomide itici güç görevi üstlenecek bu büyük projenin, tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Bakan Nebati den son dakika sosyal konut açıklaması! 1 milyondan fazla vatandaş güvenli konutlara taşınacak! 

Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesinde 250 bin konut, yaklaşık 362 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirilecek.  Projeyle ilk defa TOKİ tarafından, elektrik, su, doğal gaz altyapıları ve planları tamamlanmış, inşaat yapmaya hazır 100 bin altyapılı arsanın da satışı yapılacak. 

TOKİ'den ucuz konut bekleyen tam 1 milyon kişiye büyük müjde! Yer yerinden oynayacak!

TOKİ'nin 81 ildeki 250 bin sosyal konut projesinde şok gelişme! O rakam resmen belli oldu! Şimdi bakın!

Asgari ücretliyi kira derdinden kurtaracak TOKİ Sosyal Konutlar için son saatler! Başvuru şartları belli oldu!


Geri Dön