16 / 04 / 2024

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Bakan Bilgin’den son dakika asgari ücret açıklaması…

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Bakan Bilgin’den son dakika asgari ücret açıklaması…

Son dakika haberi… "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusunun yanıtı merakla beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammıyla ilgili heyecanlandıran bir açıklamada bulundu. Bakan Bilgin "Enflasyonun tahribatı devam ediyor, bunu dikkate alarak bir düzenleme yapacağız."



Asgari ücrette son dakika haberi… Türkiye'de milyonlarca kişi asgari ücrete ne kadar zam yapılacak sorusunun yanıtını merakla bekliyor. Asgari ücret zammına ilişkin pek çok isimden farklı tahminler geldi. Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı henüz netlik kazanmadı ancak siyasilerin konuşmaları asgari ücret zammına ilişkin mesaj niteliğinde. Bu nedenle asgari ücret tahminlerinin yanı sıra yetkiller tarafından yapılan açıklamalar da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Bilgin, asgari ücret toplantısının ne zaman yapılacağını da açıkladı. İşte son dakika asgari ücret haberinin ayrıntıları…

"ENFLASYONUN TAHRİBATI SÜRÜYOR, BUNU DİKKATE ALACAĞIZ”

Yeni yılda geçeli olacak asgari ücretin belirlenmesi sürecine ilişkin bilgileri de veren Bakan Bilgin, "İşçilerimiz yani Türkiye'nin emekçileri şundan emin olsunlar, kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenlemeyi geçen sene yüzde 50 zam vererek yapmaya çalıştık. Onu da yeterli görmedik hemen onun üzerine yüzde 80'in üzerinde, kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam yaptık ama enflasyonun tahribatı sürüyor. Dolayısı ile enflasyonun tahribatını dikkate alarak bir düzenleme yapacağız." İfadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön