26 / 04 / 2024

Bakan Pakdemirli açıkladı: Tarımsal destekleme bütçesi 29 milyar lira oldu!

Bakan Pakdemirli açıkladı: Tarımsal destekleme bütçesi 29 milyar lira oldu!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2022 yılında 25,8 milyar lira olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesinin 3,2 milyar lira ek bütçe sağlanarak 29 milyar liraya çıkarıdığını açıkladı.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından tarımsal destekleme bütçesinin yükseltilmesine ilişkin yazılı açıklama geldi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Bakan Pakdemirli, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle 2022 yılında 25,8 milyar lira olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesi 3,2 milyar lira ek bütçe ile 29 milyar liraya çıkarılmıştır" dedi.

Artan tarımsal destekleme bütçesi ile ülke için stratejik öneme sahip buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale üreten çiftçilere mevcut desteklere ek olarak 'Ek Girdi Desteği' olarak dekara 50 lira ödenecek. Mazot, gübre, sertifikalı tohum ve ilave 50 lira girdi desteği ile üreticilere hektar başına toplam 116 lira ödenecek.

Bakan Pakdemirli açıkladı: Tarımsal destekleme bütçesi 29 milyar lira oldu!

Pakdemirli, yapılan bu ek destek ile 2022 yılında hububat üreticilerine ödenecek girdi desteklerinin geçen yıla göre yüzde 127 arttığının altını çizerek "Tarımsal destekler yanında uyguladığımız alım fiyatlarıyla her zaman çiftçimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Üreticilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli duyurdu: Bugün ödemeler başlıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı: Yarın ödemeler hesaplarda!

Bekir Pakdemirli açıkladı! Destek ödemesi bugün hesaplara yatıyor!

Dolar zirveye çıkacak! Tarih verildi!

Bitcoin toparlanacak mı? İşte son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön