27 / 04 / 2024

Bakan Pakdemirli'den açıklama geldi: Çiftçiye kolaylık sağlanacak!

Bakan Pakdemirli'den açıklama geldi: Çiftçiye kolaylık sağlanacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Turkuvaz Medya Grubu'nun amiral gemisi Sabah Gazetesi'nin Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde düzenlediği 1. Türkiye Çiftçi Zirvesi'nde konuşarak sözleşmeli üretimle ilgili yasa tasarısının Meclis'te olduğunu açıkladı.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Turkuvaz Medya Grubu'nun amiral gemisi Sabah Gazetesi'nin Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde düzenlediği 1. Türkiye Çiftçi Zirvesi'nde konuştu. Bakan Bekir Pakdemirli, sözleşmeli üretimle ilgili yasa tasarısının Meclis'te olduğunu bildirdi. Bakan Pakdemirli Dijital Tarım Pazarı uygulamasının çiftçiye büyük kolaylık sağlayacağını söyledi.

A Haber'de yer alan habere göre; Sabah ve Daily Sabah Reklam Genel Müdürü ve Yazılı Medya İcra Kurulu Üyesi Ceyda Uzman'ın açılış konuşmasının ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sabah Gazetesi Ekonomi Müdür Yardımcısı ve Köşe Yazarı Dilek Güngör ile Sabah Gazetesi  Ankara  Temsilcisi ve Köşe Yazarı Okan Müderrisoğlu'nun sorularını yanıtladı.

 Bakan Pakdemirli den açıklama geldi: Çiftçiye kolaylık sağlanacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamaları şu şekilde:

Dijital Tarım Pazarı uygulamasını başlattık. Bu uygulama sözleşmeli platformu da kapsıyor. Sözleşmeli tarımla da beraber çiftçinin pazara ulaşmasını ve finansman sorununu çözüyor. İstikrarlı fiyat sunuyor. Fiyat dalgalanmalarının önüne geçilebilir. Gıda Komitesi'nin de en önemli konularından bir tanesi.

Bakan Pakdemirli yerli tohum çalışmaları ile ilgili, "İthal tohumla alakalı genel bir algı var. Türkiye'de kabaca 1000 tane tohum firmamız var. Bunun 940'ı yerli firma. 42 tane yabancı firma var. 22 tane de yerli-yabancı ortak firma var. Tarlaya gittiğimiz zaman da Türkiye'nin yeterliliği yüzde 96. Yani 100 dönüm tarlamız varsa 96'sı yerli. Türkiye'nin çok ciddi bir ihracatı var. 162 milyon dolar ihracat var. Türkiye bu konuda çok başarılı bir ülke.

Bakan Pakdemirli yanlış algılara dikkat çekerek, "Türkiye tohum ihracatçısı bir ülke" dedi. Pakdemirli, sebze tohumları için TÜBİTAK'la proje başlattıklarını kaydetti. Pakdemirli, Türkiye'nin tarım alanında destek ve tedbirlerle önemli adımlar attığını sözlerine ekledi.

Bakan Pakdemirli açıkladı! Çiftçiye destek ödemeleri başlıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön