25 / 04 / 2024

Bakan Varank'tan dikkat çeken paylaşım

 Bakan Varank'tan dikkat çeken paylaşım

Bir süredir sosyal medya hesabından 2002 yılı ve 2022 yılı arasındaki farklarla ilgili paylaşımlarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın doğal gaz ile ilgili paylaşımı dikkat çekti.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'de kullanılan doğal gazın yüzde 99,9'unun ithal olmasına karşın Türkiye'nin Avrupa bölgesindeki en ucuz doğal gaz kullanan ülke olduğunu iddia etti. Bakan Varank'ın para birimi Euro olan Avrupa ülkelerinde kullanılan doğal gazın birim fiyatını Türk Lirası'na çevirmesi dikkat ve tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları Bakan Varank'a Avrupa ülkelerindeki asgari ücretler, saatlik çalışma ücretleri üzerinden tepki gösterirken bakanın kasıtlı olarak Euro para birimini Türk Lirası'na çevirdiği bunun bir zam sinyali olabileceği iddia edildi.

Asgari ücretin alım gücü arttı mı?

Bakan Varank'ın yaptığı karşılaştırmalar arasında dikkat çeken bir diğeri ise asgari ücretin alım gücünü motorin ve benzin ile değerlendirmesi oldu. Varank, 2002 yılında asgari ücretle 110 litre motorin, 100 litre de benzin alınabildiğini 2022' de ise asgari ücretle 220 litre motorin, 270 litre benzin alınabildiğini iddia ederek, "Asgari ücretin alım gücü motorine göre yüzde 100, benzine göre yüzde 170 artmıştır" ifadesinin kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, para birimi euro olan Avrupa’daki doğal gaz fiyatlarını Türk Lirası’na çevirerek fiyat kıyaslaması yaptı.

Varank, Twitter paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön