20 / 04 / 2024

Bakan Varank’tan özel sektöre müjde! Destek 10 milyar TL’yi geçecek!

Bakan Varank’tan özel sektöre müjde! Destek 10 milyar TL’yi geçecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, özel sektöre yönelik asgari ücret desteğinin 2023 yılında arttırılacağını duyurdu.  Özel sektöre asgari ücret desteği 2023’te ne kadar artaracak? İşte ayrıntılar…



Özel sektöre bu yıl 5,7 milyar Türk Lirası asgari ücret desteği verildiğini kaydeden Bakan Mustafa Varank,  "2023 yılında ise bu destek 10 milyar lirayı geçecek." Dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen

 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNÜ İYİLEŞTİRECEK

Asgari ücret konusuna, emekçiler ve işverenlerin penceresinden büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını ve ortak bir dengeyi gözetme çabasında olduklarını  kaydeden Varank, "Gelecek aylarda enflasyon, hızla bir düşüş eğilimine girecek. Evet, burada bir baz etkisi olsa da bu enflasyonla mücadelede sonuç aldığımız gerçeğini değiştirmiyor. Dışsal yeni şoklarla karşılaşmadığımız takdirde, enflasyonda beklentilerin de aşağı yönlü olmasını öngörüyoruz. Bu nedenle asgari ücrette yapmış olduğumuz yüksek oranlı zam, enflasyondaki düşüşün de eşlik etmesiyle, vatandaşlarımızın alım gücünü çok daha fazla iyileştirecek. Bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın da altını çizdiği üzere, beklenmedik bir tabloyla karşılaşılması halinde, hükümetimiz asgari ücrette ara düzenleme yapmaktan da asla çekinmeyecektir" diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön