24 / 04 / 2024

Bakan Yıldız: Elektrik borçları yapılandırılsın

Bakan Yıldız: Elektrik borçları yapılandırılsın

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakır'da belediyenin borçlarından dolayı dağıtım şirketlerinin elektrik ve su kesintisi yapmasıyla ilgili tartışmalara değindi. Bakan Yıldız şunları söyledi:



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakır'da belediyenin borçlarından dolayı dağıtım şirketlerinin elektrik ve su kesintisi yapması konusunda şunları söyledi:


"Ortada rahatsızlık uyandıran bir durum var, bunun giderilmesi lazım. Biz dağıtım firmalarını özelleştirdik, bu firmalardan biz her ay kullandığı elektriğin parasını alıyoruz. O da parasını tahsil etmek istiyor. Bu zamanında borcunu ama parası olduğu halde ödemeyenlerden oluşmuş bir sıkıntı. Belediyelerle alakalı kısımda ise belediyelerin borçları var bu borçların ödenmesi gerekiyor. Başka bir konunun arkasına sığınmamak lazım, fiili durumda bu özel sektörün yükünü taşıyabileceği bir durum değil. Vatandışımıza düşen tek vazife: zamanında faturasını ödemek, herkesin bu vatandaşlık borcunu ödemesi lazım. Ödeme gücü olmayanlar için borç yapılandırması yapılsın, taksitlendirilsin ama vatandaşlarımıza su ve elektriği kullanabileceği bir ortam oluşturalım. Biz şirketlere de bunu söyleyeceğiz." 



>> GÜNEYDOĞU'DA NELER OLUYOR? >> (Tıkla)



AA


Geri Dön