19 / 04 / 2024

Bakanlığın ihaleleriyle ilgili iddialar mecliste!

Bakanlığın ihaleleriyle ilgili iddialar mecliste!

Bakanlık tarafından yapılan bir ihaleye dair iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Bakanlık tarafından yapılan bir ihaleye dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Ergun, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Ergun, ''Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 yılında orman yargınları ile mücadele kapsamında 1 Mayıs-31 Ekim 2020 dönemi için Şubat ayında açılmış olan uçak ihalesine Türk  Hava Kurumu (THK) katılamayacağı iddia edilmektedir. Kamöuoyuna yansıyan iddiaya göre, ihalenin teknik şartnamesi sadece Rusya merkezli bir şirketin girebileceği şartları taşımaktadır, şartnamedeki maddeler gereğince THK ihale dışına çıkarılmıştır. Rusya merkezli bu şirketin CEO'su Yuriy Grudinin'in basına verdiği demeçte teknik şartnamedeki uçağın sadece kendi şirketlerinde olduğunu kamuoyuna duyurulmuştur'' diye konuştu.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun'un soruları:
1- Yukarıda bahsi geçen basına yansımış iddialar doğru mudur?
2- Eğer doğruysa; Bakanlığınız, şimdiye kadar 2000'den fazla orman yangını söndüren ve ülkemizin milli kurumlarından birisi olan Türk Hava Kurumu'nun ihaleye katılımını dikkate almamış mıdır?
3- Bakanlığınızın orman yangınları gibi oldukça stratejik bir konuda yerli ve milli bir kurum olan THK'nın elindeki mevcut imkanları kullanmak ve bu kurumun geliştirilmesine katkıda bulunmak gibi bir polistikası var mıdır?


Geri Dön